El jurat dels Recvll manté el llistó ben amunt

  • Deixen desert el premi de narrativa per primer cop.

  • El president del jurat, Vicenç Villatoro, justifica la decisió per “coherència” amb el prestigi i la trajectòria dels guardons.

Jessica Ennis (UK). Imatge CNNCOM

Font AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES

Contingut informatiu rebut el 10/03/2019 a les 15:45

El jurat dels premis Recull que s’atorguen a Blanes (Selva) ha deixat desert per primera vegada en 55 anys d’història el guardó en narrativa.

Es tracta del més ben dotat -2.500 euros- i el motiu, explica el president del jurat, Vicenç Villatoro, ha estat “la coherència amb el prestigi” que tenen els Recull. “S’han presentat una bona quantitat d’obres de narrativa i estan molt bé, però creiem que cap té el nivell per guanyar”, ha reblat Villatoro.

El jurat, en canvi, ha reconegut el treball d’investiació dels periodistes gironins Carlus i Víctor Gay – pare i fill – que s’han emportat el premi periodisme.

La resta de guardonats han estat Joan Carles González en poesia, Joan Vilanova en Teatre, Miquel Martí en Retrat Literari i Teresa Barba en Conte Infantil.


REFOSA D’INFORMACIÓ

El premi més ben dotat dels Recull ha quedat desert aquest any. Cap de les 32 obres que s’han presentat ha convençut al jurat que en una decisió històrica ha decidit deixar-lo sense guanyador.

“És dolorós i antipàtic, però creiem que havíem de respectar i mantenir el prestigi per trajectòria que tenen els Recull”, ha reblat el president del jurat, Vicenç Villatoro. Amb tot, Villatoro ha reconegut que hi havia “bones propostes” però que cap d’elles “tenia el nivell” exigit per optar a guanyar els 2.500 euros de premi.

A qui sí ha premiat el jurat ha estat als periodistes gironins, Víctor i Carlus Gay. Pare i fill han escrit a quatre mans un treball d’investigació sobre la Guerra Civil a Blanes, que els ha dut a emportar-se el premi en periodisme.

‘Blanes, una memòria històrica’ no és la primera obra que fan junts els dos periodistes. Plegats han guanyat

  • el Premi Àncora per la narració ‘Els nens d’Oradur’
  • el Premi Jordi Comas de Recerca Local pel projecte ‘El Carnaval de Platja d’Aro: origen, història i evolució’.

Víctor Gay ja ha guanyat en tres ocasions un Premi Recull en la mateixa categoria de Periodisme.

El pare ha explicat el motiu d’haver tornat a treballar plegats: durant la Guerra Civil els avis d’en Carlus van combatre en bàndols diferents. “Creiem que ens hem acostat bastant a la història, i estem satisfets perquè hem descobert coses de com va viure aquella època Blanes”, ha reblat Gay.

Poesia d’hitites

El guanyador de poesia ha estat Joan Carles González. El mataroní és la segona vegada que guanya el Premi de Poesia Benet Ribas, després que el 2014 va emportar-e’l pel poemari ‘Les coses i els miratges’. Al llarg de la seva vida literària ha guanyat nombrosos premis, entre els qual destaquen

  • Martí i Pol de Roda de Ter
  • UAB
  • Joan Teixidor d’Olot.

Ha publicat 25 llibres, i en el darrer any ha incrementat la seva producció en castellà i ha obtingut guardons al País Basc, Castella i Andalusia.

El premi de Teatre ha anat a parar per l’autor andorrà Jan Vilanova per l’obra ‘Somriu’, que el mateix autor reconeix que “els està costant” poder trobar finançament per dur-la als escenaris.

L’escriptor de Begur Miquel Martí s’ha endut el Recull de Retrat Literari per posar negre sobre blanc la figura de Joan Vinyoli, mentre que Teresa Barba ha guanyat el de Conte Infantil amb ‘La capsa de la Berta’.

Brossa i Cuixart

A l’acte celebrat al Teatre de Blanes s’ha volgut recordar Joan Brossa amb una obra de teatre a l’inici de l’acte, coincidint amb els 100 anys del naixement de l’artista. També s’ha posat veu a unes paraules que des de la presó ha fet arribar el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i que ha llegit una de les membres del jurat dels Premis Recull.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *