El carril bus Blanes-Lloret al Parlament

VOTACIÓ D’AVUI C-32 AL PARLAMENT

Els Comuns denuncien que amb la votació de la C-32 el Govern demostra que “no es creu ni la seva pròpia llei de canvi climàtic ni la declaració d’emergència climàtica”

Drets de còpia de la imatge DAVID CID

Nota de premsa CATALUNYA EN COMÚ

Rebuda el 15/01/2020

El diputat de CatECP, David Cid, insisteix en la necessitat d’un carril bus entre Blanes i Lloret, tal i com reclama des de fa temps el territori

“Avui el govern de JuntsxCat i ERC ha tornat a demostrar que no es creu ni la seva pròpia llei de canvi climàtic ni evidentment la declaració d’emergència climàtica”. Així de contundent ha estat la reacció del diputat de Catalunya en Comú Podem (CatECP), David Cid, davant la votació al Parlament que ha tornat a descartar la possibilitat d’aturar definitivament el projecte de la C-32, una decisió defensada pel Govern i que ha rebut el suport del PSC, Cs i PP.

Els Comuns ho consideren “una decisió absolutament contradictòria amb l’actual context d’emergència climàtica”. En aquest sentit, Cid ha avisat que “parlem d’una autopista de tres carrils que tindrà unes emissions de CO2 molt elevades”.

Els Comuns han insistit així mateix en què s’estudiï la implantació d’un carril bus Blanes-Lloret, tal i com van plantejar en una Proposta de Resolució presentada l’octubre passat. “Això sí que s’ha aprovat”, ha remarcat Cid, qui ha especificat que calen “mesures alternatives per garantir la mobilitat entre Blanes i Lloret, especialment a través del transport públic i construint el que és també una demanda important del territori: un carril bus entre Blanes i Lloret”.

Recordem que l’octubre passat CatECP va presentar una PR al Parlament –en coordinació amb SOS Costa Brava i Aturem la C-32- on instava al Govern a: abandonar i aturar definitivament el projecte d’ampliació de la C-32 atès el context d’emergència climàtica; estudiar altres alternatives basades en la sostenibilitat i l’eficiència per resoldre els problemes de mobilitat entre Lloret i Blanes; construir el carril bus Blanes-Lloret anunciat des de l’any 2009 i ampliar l’espai PEIN del Massís d’Ardenya Cadiretes per preservar el connector biològic amb el Corredor del Montnegre.


ALTRES FONTS

El Parlament insta Territori a estudiar la construcció d’un carril bus que connecti Blanes amb Lloret de Mar

Informa ACN

Data 15/01/2020

La comissió de Territori del Parlament de Catalunya ha instat el Govern que estudiï la viabilitat de la construcció d’un carril bus que uneixi Blanes i Lloret de Mar (Selva). Aquesta és una de les propostes presentades pel grup de Catalunya en Comú Podem i que s’ha aprovat per unanimitat de tots els partits polítics del Parlament. De tota manera, els comuns han anat més enllà i també han demanat que el Govern aturi el projecte d’ampliació de la C-32 entre els dos municipis de la Selva. En aquest punt, Catalunya en Comú Podem tan sols ha aconseguit el suport de la CUP i la resta hi han votat en contra, ja que ho consideren una “infraestructura necessària”, tal com ha afirmat el diputat d’ERC, Marc Sanglas.

El Parlament de Catalunya ha instat el Departament de Territori i Sostenibilitat a estudiar la possibilitat de construir un carril bus que uneixi els municipis de Blanes i Lloret de Mar (Selva). Així s’ha aprovat aquest dimecres en la comissió de Territori per unanimitat de tots els grups polítics.

La petició neix d’una iniciativa del grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem. En ella es demanava al Govern que construís el carril bus projectat el 2009 entre els dos municipis de la Selva. Amb aquesta nova infraestructura, el diputat David Cid ha apuntat que es fomentaria “l’ús del transport públic” a la vegada que es resoldria part del problema de mobilitat que hi ha entre Blanes i Lloret.

De tota manera, el republicà Marc Sanglas ha afegit que el Govern estudiï la construcció d’una “plataforma segregada” en comptes del carril bus projectat fa deu anys. Aquest projecte consisteix en la construcció d’un carril separat de la calçada, que a vegades passa pel mig de les rotondes i a vegades també compta amb prioritat de circulació en els semàfors.

D’aquesta manera, en casos que hi hagi molt trànsit, els busos poden circular sense problemes, ja que es troben en plataformes diferents. Es tracta d’un recorregut similar al que faria un tramvia, però “evita la construcció d’infraestructures” com ara els rails i això “abarateix el cost” de la construcció.

Falta d’acord sobre l’ampliació de la C-32

La unanimitat parlamentària ha desaparegut, però, en el punt en què Catalunya en Comú Podem ha demanat anul·lar el projecte d’ampliació de la C-32 entre Blanes i Lloret de Mar. A dia d’avui, aquest projecte està aturat de forma cautelar per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Per això, Cid ha reclamat que el Govern descarti aquesta infraestructura, que suposa “un cost econòmic elevat”. A més, Cid ha recordat que el Govern va subscriure l’emergència climàtica i per això “cal ser coherent” i “estudiar alternatives de mobilitat”.

Davant d’aquest punt, només la CUP ha donat suport a Cid. La resta de grups han recordat que ja s’ha debatut en diverses ocasions l’ampliació d’aquesta carretera i que la majoria dels grups actuals hi estan a favor. Per això no ha tirat endavant aquesta petició al conseller Calvet.

  • El diputat d’ERC, Marc Sanglas, ha remarcat que es tracta d’una “infraestructura necessària”. El republicà ha matisat que el seu grup ha “qüestionat la manera com s’estava abordant el projecte i el finançament de l’infraestructura”, però tot i així creuen que cal tirar-la endavant.
  • De la mateixa manera, el diputat de JxCat, Narcís Clara ha denunciat que els comuns xifrin en 60.000 els arbres tallats per la construcció de la carretera, ja que segons Clara la previsió és d’eliminar-ne uns 20.000.
  • El diputat de Cs, Héctor Amelló, ha qualificat la C-32 com una carretera “essencial” per millorar la “mobilitat de la Costa Brava” i també com un element de “desenvolupament” per a la comarca de la Selva.
  • En la mateixa línia, el PSC ha defensat que “no és incompatible” la construcció de la carretera amb la del carril bus proposat en la comissió i per això es mostren partidaris dels dos projectes.
  • El PP també ha qualificat aquesta via com una infraestructura “bona” i per això ha demanat al Govern que adapti l’ampliació a les normatives vigents i així es pugui desencallar.

Per últim, la diputada cupaire Natàlia Sànchez ha demanat que Territori analitzi alternatives com ara “el desdoblament de la carretera entre Vidreres i Lloret de Mar” en comptes d’ampliar aquesta autopista del Maresme fins a la Selva. “No és una solució, al contrari”, ha reafirmat.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *