Educació ens fotrà 2 grups de P3 a Blanes

USTEC denuncia el tancament de com a mínim 15 línies escolars a les comarques gironines.

Drets de còpia AMPA SALTELLS

Font agència ACN

Contingut informatiu rebut el 29/05/2019

El sindicat USTEC-STEs ha comptabilitzat que el Departament d’Educació podria tancar un mínim de 15 grups a diferents escoles de les comarques gironines de cara al curs vinent.

El portaveu del sindicat, Xavier Díez, ha afegit que aquesta reducció “podria afectar a 30 docents” que es quedarien sense feina.

Una de les escoles que podria perdre un grup de P3 és l’escola Gaziel, de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà). En aquest cas, els professors i les famílies han optat per fer una tancada indefinida a partir d’aquest divendres a la tarda, quan s’acabin les classes. L’objectiu d’aquesta reivindicació és mantenir-la fins que el Departament els prometi que no es tancarà cap grup d’aquesta escola.

REFOSA D’INFORMACIÓ

El Departament d’Educació podria eliminar fins a 15 línies de diferents centres escolars a les comarques gironines de cara al curs vinent.

De moment, aquestes són tots els grups que desapareixerien segons el sindicat USTEC-STEs tot i que tenen la sospita que en podrien ser més.

El portaveu a les comarques gironines, Xavier Díez, ha explicat que en una reunió del Consell Escolar, el director dels serveis territorials a Girona, Josep Maria Fonalleras, va avançar que plantejaven suprimir fins a una vintena de línies en total.

En les escoles, es traurien cursos de P3. Concretament seria:

  • un grup a Bescanó (Gironès)
  • dos a Blanes (Selva)
  • un a Cassà de la Selva (Gironès)
  • un a Celrà (Gironès)
  • dos a Girona
  • un a la Bisbal
  • quatre a Roses (Alt Empordà)
  • un a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà)
  • un a Vidreres (Selva)

Pel que fa a secundària, el Departament plantejaria retirar:

  • una línia de 1r d’ESO de Riells i Viabrea (Selva).

Segons el portaveu nacional del sindicat, Ramon Font, aquesta supressió de línies és una “política garrepa” perquè representa “un estalvi molt petit” en comparació a “l’infrafinançament que hi ha en Educació”. Per això demanen que des de la Generalitat es mantinguin les classes actuals.

A més, Díez ha detallat que la supressió de tots aquests grups afectaria a uns 30 professors de la demarcació. També s’hi veurien afectats alguns tècnics de reforç. De tota manera, Díez s’ha queixat de la decisió d’Educació que no ha eliminat cap grup de les escoles concertades.

A més, des del sindicat han trobat especialment preocupant la supressió dels quatre grups de P3 de Roses, ja que obligarà a repartir set famílies per diferents escoles. Tot i així, aquestes set famílies tancaran el màxim nombre d’alumnes que poden anar en una classe, segons marca la llei. Per això troben especialment preocupant que si algú decideix matricular-se a mig curs en qualsevol centre públic, o bé hauran d’augmentar les ràtios per sobre del permès, o bé hauran de redirigir les famílies a un centre concertat.

Per a Díez, la baixada de demografia infantil era una “oportunitat” per al Departament de reduir encara més les ràtios d’alumnes per aula i, d’aquesta manera, “augmentar l’efectivitat dels alumnes”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *