Discoteca Arena sortir de Guatemala i anar a Guatepeor

DARRERA HORA

  • L’Ajuntament de Blanes restringeix l’horari d’una altra discoteca per solucionar els aldarulls nocturns a Els Pins.

  • La mesura s’ha hagut de prendre després que els propietaris de la Discoteca Arena, des de l’octubre amb reducció horària, han obert una altra sala i propicien el traspàs de clients sense pagar.

Font

Comunicació Ajuntament

26.11.2018 – 13:13

L’alcalde de Blanes, Mario Ros, ha signat avui dilluns un nou Decret d’Alcaldia amb efectes de compliment immediat i durant set mesos, on se li ordena als propietaris de la Sala Vega que avanci dues hores el seu horari de tancament de l’activitat. Aquesta mesura s’ha hagut de prendre després que a principis del passat mes d’octubre ja es va dictar una primera ordre de reducció horària.

Aquest primer decret va ser pels propietaris de la Discoteca Arena, amb l’objectiu de solucionar els aldarulls nocturns que es produeixen entre els barris d’Els Pins i La Plantera especialment entre la nit i matinada de dissabte a diumenge, així com vigílies de festius. Durant l’octubre, doncs, enlloc de tancar a les 6 ho ha de fer a les 4 de la matinada, i en aquest cas el decret s’allargarà durant nou mesos.

L’objectiu, però, no s’ha complert ni de bon tros i, malgrat el patrullatge policial a la zona s’ha mantingut, la mesura no ha tingut els resultats positius que en canvi sí va tenir la primera vegada que es va implantar una reducció horària que va estar vigent del 7 de gener al 31 de març del 2017 a la Discoteca Arena. Si llavors es va constatar una disminució de la problemàtica a la zona, amb una davallada de conductes incíviques i fets delictius, ara en canvi no és així.

Traspàs de clients de la Discoteca Arena a la Sala Vega

Segons un informe emès per la Policia Local de Blanes i l’ABP dels Mossos d’Esquadra de la Selva Litoral, un dels principals motius perquè la nova aplicació de reducció horària no hagi estat tan positiva rau en l’estratègia que han emprat els propietaris de la Discoteca Arena. Aquest local està a nom de la Societat Blankemar Music S.L., que també disposa d’altres establiments d’oci nocturn i que, a més a més, estan tots força a prop els uns dels altres.

Un d’ells és la Sala Vega, discoteca situada a l’Avinguda Vila de Madrid, al barri d’Els Pins i molt a prop de la Discoteca Arena, amb capacitat d’aforament per a 824 persones. La Sala Vega acostumava a estar tancada durant l’hivern, tal com s’havia comprovat els anys anteriors, així com a principis del 2017, quan es va fer el primer decret d’avanç de tancament horari de la Discoteca Arena.

Ara en canvi, s’ha comprovat que la Discoteca Sala Vega ha començat a obrir abans de les 4 de la matinada, i des de 2/4 de 4 aproximadament comencen a sortir els joves de la Discoteca Arena en direcció a la Sala Vega. Això fa que es produeixi un important moviment de joves que passen pels carrers provocant tot un seguit de molèsties, queixes, i intervencions policials per aquest traspàs de clients d’una discoteca a una altra.

Els efectius policials també han pogut constatar que tots aquests joves que sortien d’un local i anaven a l’altra no havien de pagar. És a dir, amb el segell que els hi posen a la Discoteca Arena poden accedir a la Sala Vega de franc. Un altre problema greu afegit, segons consta en l’informe, és que els responsables de la Discoteca Arena han suspès l’autobús que acompanyava els joves fins a l’estació de tren quan arribava l’hora de tancar. El servei de transport es feia amb l’objectiu d’evitar els possibles comportaments incívics durant el trajecte de tornada.

La principal conclusió, doncs, és que els joves continuen sortint amb el mateix horari que es pretenia rebaixar amb el primer decret d’avançament de tancament, ja que se salta la mesura fent un traspàs dels joves d’una sala a l’altre. A més a més, tot el trajecte de tornada a peu fins l’estació de tren creen molèsties i aldarulls, així com actes incívics i danys en vehicles i mobiliari urbà.

Altres dades recollides a l’informe

En la part final del seu informe, tant la Policia Local de Blanes com l’ABP dels Mossos d’Esquadra a la Selva Litoral conclouen que s’hauria de valorar l’ampliació de l’àmbit d’aplicació de la reducció horària aplicada a la Discoteca Horària i fer-ho també a la Sala Vega, tal com de fet s’executarà aquesta setmana. També deixen a la consideració dels polítics la possibilitat d’aplicar algun altre tipus de mesura que es cregui oportuna.

Tanmateix, informen d’una altra qüestió que consideren que s’hauria de tenir en compte. Es tracta que la Societat Blankemar Music SL, a banda de la Discoteca Arena i la Discoteca Sala Vega, també disposa de dos altres establiments d’oci nocturn i que, a més a més, estant geogràficament prou a prop. Aquests dos altres locals son la Discoteca Essència, situada a l’Avinguda Mediterrani, i la Discoteca Sant Jordi, al Passeig de S’Abanell.

Una 80ena de fets rellevants durant el primer mes d’aplicació del decret

L’informe policial inclou una relació de novetats i fets rellevants recollits pels efectius policials durant el primer mes d’aplicació del decret d’avanç de tancament de l’horari de la Discoteca Arena. El llistat s’ha confeccionat consultant la base de dades i fent una selecció per franja horària als carrers on estan situats els dos locals d’oci nocturn, així com als vials propers i del recorregut que fan els joves durant el seu traspàs fins arribar a l’estació de tren.

La relació s’ha fet entre el 5 d’octubre i el 4 de novembre, i sumen una vuitantena d’actes aixecades en aplicació de l’Ordenança de Civisme i de la Llei 4/2015 de Protecció i Seguretat Ciutadana. Són fets com ara baralles al carrer amb agressions, danys contra el mobiliari urbà, agressions amb lesions, danys a vehicles estacionats –cotxes i motos-, furts, aldarulls i molèsties als veïns, etc.

Imatge AJUNTAMENT DE BLANES

La notícia:

L’Ajuntament de Blanes (Selva) ha emès un decret d’alcaldia instant a la discoteca Arena a avançar l’horari de tancament, de les sis a les quatre de la matinada, per acabar amb els aldarulls i baralles que es produeixen als barris dels Pins i la Plantera

La realitat que viuen els veïns:

  • Algo se tiene que hacer, los que vivimos en la Av Europa tenemos que aguantar hasta las 2 de la mañana el botellón que hacen los que van al Arena y vienen de la estación, con su gritos y su incivismo, pero lo peor viene luego cuando vuelven a la estación. Esta madrugada ya que en teoría han cerrado antes a las 5:20 de la mañana dando patadas a contenedores, gritando, cantando. Que manera de divertirse es esa. Algo tiene que hacer la policía porque no puede ser que cada fin de semana vaya a peor. Y la solución no es trasladar la discoteca al Polígono ya que de esta manera lo único que se hace es trasladar el problema a otra parte. J.F.
  • Referente a lo que continua pasando por las noches de los fines de semana en los Pinos, Plantera, Villa de Madrid, etc. Si algún vecino harto de ruidos y de todo lo que ya sabemos que pasa, le dice o le hace algo a algún niñato de esos, seguro que se meterá en problemas. Tuvimos una reunión con el alcalde y nos dijo que dejáramos pasar un mes a ver que tal cerrando La disco Arena a las 4. Pusimos fecha entre todos para el 9 de noviembre, pero se anuló esa fecha y de momento no hay fecha nueva para la próxima reunión. Y el problema se ha agravado. Ahora salen de la Arena y se van a Las Vegas que cierra a las 6 y no han de pagar entrada nueva y mientras van y vienen hacen el doble de fechorías, vandalismos y gamberradas. EL AYUNTAMIENTO NI HACE NI HARÁ NADA. Si esto ocurriera en el centro del pueblo a la segunda queja se habría acabado, tenemos el ejemplo del ENSORRA’T que se quejó una sola persona y casi no se hace y sólo eran 4 días. Yo propongo que nos juntemos un buen grupo de vecinos y nos vayamos el sábado a la puerta del alcalde a gritar, mear, defecar, escupir, romper botellas, tirar vasos, echar bebidas al suelo, romper retrovisores, subirnos a los coches aparcados, etc. A ver lo que tarda en venir toda la policia de Blanes y todos los piolines que hubo en Barcelona entonando el “ a por ellos oé, a por ellos oé, oé” y nos meten a todos en chirona. LO PROBAMOS????? A.S.

Opinió DdB:

Quan tancaven el local a les 6:00 hores, la gent marxava de seguida a l’estació si bé fent aldarulls i destrosses en el recorregut. Ara, a l’obligar l’Ajuntament a tancar a les 4:00 i no sortir el primer tren fins a les 06:05, la gent està 2 hores vagant a l’entorn el que provoca molts més aldarulls i moltes més destrosses

Es pot gestionar la crisi pitjor? imposible!

L’ajuntament argumenta que durant els tres mesos que es va aplicar la mesura (a l’any 2017) sí que es va notar “una disminució de les actituds incíviques”.

Si? de veritat? ens o hem de creure?

No discutirem per això: Ara podem veure que passa, si baixa o puja la conflictivitat


ANTECEDENTS

  • Blanes redueix l’horari d’obertura d’una discoteca per acabar amb aldarulls i baralles al barri dels Pins.

  • L’Ajuntament ha emès un decret on s’estableix que durant nou mesos el local haurà de tancar a les quatre enlloc de les sis de la matinada.

Aquesta és la segona vegada que el consistori pren aquesta mesura, que ja es va aplicar l’any 2017, tot i que en aquesta ocasió va afectar tres locals més i enlloc de tres mesos tindrà una vigència de nou. La restricció s’haurà d’aplicar amb caràcter immediat.

Fa temps que els veïns de la zona es queixen de problemes però la decisió s’ha precipitat després que la nit del 10 a l’11 de setembre hi haguessin diversos incidents. La situació va obligar a fer-hi una intervenció policial, que va acabar amb càrregues contra els agents.

Entre els mesos de gener i setembre d’aquest anys s’han registrat 71 baralles i aldarulls als carrers de l’entorn de la discoteca Arena davant dels 57 que es van produir l’any 2016 i els 44 de 2017, quan durant tres mesos es va restringir l’horari d’obertura del local.

Els problemes que hi va haver la vigília de l’11 de setembre, però, han precipitat la decisió i l’Ajuntament ha emès aquest dimecres un decret d’alcaldia en el qual estableix que l’establiment haurà de tancar portes, durant nou mesos, a les quatre de la matinada.

Durant aquella nit, l’afluència de públic va ser molt superior a la que s’esperava i la Policia Local de Blanes va haver d’intervenir en una trentena d’ocasions per molèsties per aglomeració de gent, consum d’alcohol a la via pública, baralles, trencament de vidres, un petit incendi, danys a vehicles, orinar al carrer però també es va produir “càrregues contra els agents i desobediència”.

Pocs dies després, l’alcalde, Mario Ros, es va reunir amb el director dels Serveis Territorials d’Interior a Girona, Albert Ballesta, juntament amb representants municipals, dels Mossos i de la Policia Local. Durant la trobada, segons el consistori, van constatar els principals problemes de seguretat provenen del públic que ve al municipi des d’altres poblacions de l’entorn de Barcelona atret pels esdeveniments que ofereix la discoteca. Per això, es va acordar que l’única mesura que podia aplicar l’Ajuntament era reduir l’horari d’obertura. Una decisió que també va recolzar un informe elaborat pels comandaments policials. La mesura ja s’ha comunicat als propietaris de l’establiment.

De fet, des de l’Ajuntament, remarquen que el local ha col·laborat per intentar reduir els problemes contractant autobusos per conduir els clients fins a l’estació de trens i evitar conductes incíviques durant el recorregut. També ha incrementat els controls a l’exterior de l’establiment i a les cues. Malgrat això, la problemàtica “ha crescut progressivament i exponencialment durant aquest 2018”. Des del consistori insisteixen que la pressió policial a la zona no és suficient per acabar amb els incidents i constaten que durant els tres mesos que es va aplicar la mesura, en canvi, sí que es va notar “una disminució de les actituds incíviques”.

“Ens veiem amb l’obligació de tornar a aplicar la mesura perquè l’increment d’aldarulls i baralles al carrer començava a ser molt preocupant”, assegura Ros. En aquest sentit, agraeix la “paciència i comprensió” dels veïns i “l’esforç que han fet els responsables de la discoteca” però insisteix que la millor mesura per acabar amb aquesta problemàtica passa per “reduir l’horari”.

(ACN – 03.10.2018 / 14:31)

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *