Diàlegs a Blanes, presentats per Salvador Macip

L’autor proposa fragments dramatitzats de les seves obres.

Imatge AITOR ROGER

 

NOTA DE PREMSA.- El científic i escriptor blanenc Salvador Macip ha preparat un espectacle literari amb els textos d’alguna de les seves obres publicades. “Diàlegs” tracta sobre l’exploració de la relació dona-home en un joc de converses entre els protagonistes d’algunes de les seves novel·les, com Hipnofòbia, El joc de Déu, El rei del món o Herba Negra.

Amb guió original de Salvador Macip, l’acte estarà presentat per Aitor Roger i comptarà amb la col·laboració del grup de teatre Ralek de Morralla, format per nois i noies joves que teatralitzaran les paraules escrites per l’autor. Els participants seran Emma Martín Tiers, Júlia Ortiz Ros, Martí Surrallés Gacia, Quim Bautista, Hector Sánchez Salmoral, Maite Girondo Dominguez, Cristina Biedma Gómez i Paula Fossatti, aquesta darrera la directora del grup.

La nova proposta del lletraminúscula dones i homes per la cultura és la celebració de l’obra de Salvador Macip, reconegut científic i premiat escriptor, amb la participació d’un grup de teatre format per joves; així, lletraminúscula prossegueix en la difusió d’obres i creacions d’escriptors locals i la participació d’artistes de diferents disciplines.

 

 

Imatge OCC

Salvador Macip (Blanes, 1970) és un metge, investigador i escriptor català. Va estudiar Medicina a la Universitat de Barcelona (1988-1994) on també es va doctorar en Genètica Molecular i Fisiologia Humana (1998). Entre finals del 1998 i principis del 2008 va treballar a l’hospital Mount Sinai de Nova York fent recerca oncològica. Des del 2008 continua aquestes investigacions al laboratori que dirigeix a la Universitat de Leicester, Regne Unit. Els seus estudis han contribuït, entre altres coses, a definir nous tractaments per la leucèmia.

El 1995 va quedar finalista del XIX Premio Antonio Machado amb el conte La bèstia amagada. La seva primera novel·la, Mugrons de titani, coescrita amb Sebastià Roig, va guanyar el premi Vall d’Albaida el 2005. El 2006 va guanyar el VII premi Vila d’Almassora amb el recull de contes Quina gran persona! La seva segona novel·la en solitari, El joc de Déu, va obtenir el III Premi Ictineu a la millor novel·la fantàstica escrita en català. El 2010 va guanyar el premi Joaquim Ruyra per Ullals, coescrita de nou amb Sebastià Roig. El 2012 va guanyar el 1r Premi Carlemany de Foment de la Lectura amb la novel·la Hipnofòbia i el 2016 el Ramon Muntaner per Herba Negra .Els seus llibres han estat traduïts al castellà, al francès, a l’italià, a l’alemany, a l’anglès, al portuguès i al gallec.

En el camp de la divulgació científica, ha escrit vuit llibres i ha guanyat el XIXè Premi Europeu de Divulgació Científica i el XIX Premio Nacional de Edición Universitaria (ambdós per Jugar a ser déus, amb Chris Willmott), va portar un blog de divulgació per a El Mundo i actualment escriu per a El Periódico i  el diari Ara. Va fer la secció de ciència del programa de ràdio Via lliure de RAC 1 entre 2010 i 2014 i actualment col·labora setmanalment al programa El Balcó de la Cadena SER.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *