Detingut el culpable de 5 focs a la Plantera

La Policia Local de Blanes identifica un dels presumptes autors dels incendis de contenidors a la zona d’oci nocturn.

Avui han traslladat les diligències al Jutjat de Guàrdia de Blanes en relació a cinc contenidors cremats intencionadament la matinada del passat diumenge 20 d’octubre. 

Imatge AJUNTAMENT DE BLANES

Text de l’AJUNTAMENT

Rebut el 26/10/2019

Aquest dissabte al matí la Policia Local de Blanes ha traslladat l’atestat al Jutjat de Guàrdia, després d’haver instruït les corresponents diligències policials. Més concretament, es tracta de la identificació d’un dels dos presumptes autors de l’incendi de cinc contenidors de deixalles que va tenir lloc la matinada del passat diumenge, 20 d’octubre, en diversos carrers situats a la zona d’oci nocturn.

La persona identificada és un jove veí de Blanes de 23 anys d’edat que ja va ser localitzat la mateixa matinada de diumenge, poc després que s’havien produït els fets. L’acció policial va ser possible gràcies a la col·laboració ciutadana d’una veïna que va ser-ne testimoni i va alertar-ho. La Policia Local de Blanes estava fent les habituals tasques de vigilància i control de la zona d’oci nocturn, com cada cap de setmana, per això va poder intervenir de manera immediata.

Contenidors valorats en 3.000 euros.

Els fets van tenir lloc pels volts d’1/4 de 6 de la matinada, quan una veïna de la zona d’oci nocturn d’Els Pins va informar a la Policia Local de Blanes que s’estava cremant un contenidor al Camí dels Olivers. Després d’activar l’alerta als Bombers i protegir la zona del foc a l’espera que arribessin, els agents van parlar amb la dona que havia donat l’alerta, que va facilitar la descripció dels dos presumptes autors.

Paral·lelament, una altra patrulla va comunicar que havien detectat dos focus més en contenidors situats prop de la zona on s’havia incendiat el primer. Va ser llavors quan els agents van identificar una persona que duia un encenedor, i que vestia igual a la descripció facilitada per la veïna testimoni dels fets. De manera especial, una dessuadora negra amb una marca esportiva impresa.

Acusació de danys i actes vandàlics

La patrulla també va informar que un altre individu que coincidia amb la descripció del segon presumpte autor havia aconseguit escapolir-se. Amb la presumpció que els incendis -que finalment van afectar cinc contenidors- havien estat provocats i premeditats, així com que hi havia una persona identificada, es van iniciar les diligències per un presumpte delicte de danys en mobiliari urbà i desordres públics.

Durant aquests darrers dies la Policia Local de Blanes ha estat reunint els elements necessaris per poder lliurar-ho tot al Jutjat de Guàrdia aquest cap de setmana. Un d’ells ha estat la declaració de la testimoni dels fets a qui, al ensenyar-li una fotografia de la dessuadora que duia l’únic dels dos joves a qui van poder identificar, va corroborar-ho. També es fa constar que es desconeix la identitat del coautor dels fets que es va escapolir, tot i que l’únic dels dos joves que ha pogut ser denunciat afirma que no el coneix.

D’altra banda, l’empresa pública Nora de Blanes, que gestiona la recollida de residus i la neteja del municipi, ha presentat denúncia dels fets com a perjudicada expressa de l’incendi. A conseqüència de l’acció vandàlica, van quedar afectats cinc contenidors, tres d’ells totalment cremats o inservibles. En total, els desperfectes estan valorats en més de 3.000 €.

Alteració greu de l’ordre públic

En la diligència, la Policia Local de Blanes inclou una sèrie de consideracions com ara que, amb aquests actes vandàlics, s’ha creat una situació d’alteració greu de l’odre públic i de perill per la possible propagació de l’incendi que s’hagués pogut produir. La instrucció considera la persona identificada com a presumpte autor dels danys i de la crema directe dels cinc contenidors, havent alterat la pacífica convivència dels veïns, amb situació de perill per als béns públics i privats.

També s’explica que la conducta del presumpte autor dels fets, l’escapoliment del coautor, i que ja no hi havia pràcticament cap persona per les immediacions, ni molt menys amb la descripció facilitada, reforcen els indicis de l’autoria en els fets denunciats. Pel que fa la ciutadana que va informar la Policia Local, es dóna la circumstància que va poder ser testimoni quan estava estacionant el seu vehicle i va veure dos joves que van aixecar les seves sospites pel seu comportament, comprovant després que sortien corrents del costat del primer contenidor que s’estava cremant.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *