Dessalinitzadora de la Tordera a tota pastilla

L’ACA incrementa la producció d’aigua dessalinitzada arran del descens de reserves als embassaments del sistema Ter Llobregat.

  • Amb un volum per sota del 60% (menys de 367 hectòmetres cúbics emmagatzemats), la dessalinitzadora del Llobregat ha començat a produir al 70% i la de la Tordera al 75% de la seva capacitat. 
  • Aquesta mesura s’aplica amb l’objectiu d’alentir el descens de les reserves i optimitzar al màxim els recursos naturals d’aigua disponibles. 
  • També es comprovarà l’estat dels pous destinats a l’abastament d’aigua en situacions de sequera, les instal·lacions de regeneració d’aigua, entre d’altres. 

Imatge ACA.GENCAT.CAT


Opinió DdB: Amb pluges dia si i dia també i no tenen aigua? Torni-m’ho a explicar més a poc a poc que sóc idiota


Text ACA

Data 23/09/2019

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha incrementat el règim de funcionament de les plantes dessalinitzadores catalanes, arran del descens de reserves dels embassaments que formen part del sistema Ter-Llobregat. Després d’un estiu sec i calorós sense pluges quantioses a les capçaleres dels rius, el volum d’aigua en el sistema que abasteix a 5 milions d’habitants s’ha situat per sota del 60%, amb 367 hectòmetres cúbics emmagatzemats.

Per aquest motiu, l’ACA ha incrementat la producció d’aigua dessalinitzada a la planta del Llobregat fins el 70% (durant les darreres setmanes funcionava al 20%, tenint en compte que a la primavera estava al 10%) i a la dessalinitzadora de la Tordera fins el 75% (en les darreres setmanes estava al 50%, mentre que a la primavera el seu funcionament era del 35%).

Es pren aquesta mesura al situar-se les reserves del sistema Ter Llobregat en la fase de prealerta (per sota del 60%, amb 367 hm3), tal i com defineix el Pla de sequera, per així optimitzar al màxim les reserves naturals d’aigua disponibles (embassaments i aigües subterrànies) i allunyar al màxim l’entrada en escenaris que comportarien mesures més restrictives.

La fase de prealerta preveu l’adopció de mesures preventives davant el descens de reserves, com l’increment de la producció d’aigua dessalinitzada, la comprovació de l’estat de les captacions subterrànies per complementar l’abastament d’aigua; l’anàlisi de l’estat de les instal·lacions de reutilització d’aigua; la comprovació dels plans d’emergència dels ens locals, entre d’altres. També s’intensificarà el seguiment de l’estat de les reserves i es duran a terme accions d’informació i sensibilització orientades a afavorir l’estalvi i el consum responsable d’aigua.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *