Desmantellat grup criminal operant a Blanes

Assaltava plantacions de marihuana a la demarcació de Girona.

Quan els detinguts localitzaven una contactaven amb els seus propietaris i feien servir diverses excuses per comprovar l’estat de floració de les plantes.

2016 9 30 mossos d esquadra

 

INFORMA MME- Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal adscrits a l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial de Girona el 27 de setembre van detenir dotze homes membres d’un grup criminal que es dedicava a cometre robatoris violents en habitatges de la demarcació de Girona d’on sostreien, principalment, diners i droga.

La investigació, tutelada pel jutjat d’instrucció núm. 1 de Girona, es va iniciar el 23 d’abril quan els agents de l’AIC van tenir coneixement que s’havia produït un robatori violent en un habitatge de Sant Joan de Mollet (Gironès). Fins el mes de setembre els investigadors tenen comptabilitzats sis robatoris més a les localitats de Blanes (Selva), Parlavà (Baix Empordà), Girona (Gironès), Llagostera (Gironès) i Platja d’Aro (Baix Empordà), tots atribuïts a un mateix grup criminal.

Aquest grup criminal, format per almenys tretze membres, tenia com a principal objectiu la sostracció de plantacions de marihuana, tant interiors com exteriors. El seu modus operandi consistia en localitzar una plantació de marihuana i intentaven fer les gestions necessàries per comprar-la. D’aquesta forma podien comprovar l’estat de floració de les plantes i determinar si era el moment òptim per anar-la a buscar. En algunes ocasions s’apropaven a les finques amb l’excusa de buscar feina o comprar un xai.

Posteriorment, un cop havien analitzats tots els factors, es dirigien a la plantació i, armats amb pals i armes blanques, perpetraven el robatori i s’emportaven les plantes amb violència i intimidació.

Els investigadors tenen acreditat que en tres dels robatoris els delinqüents van sostreure plantes de marihuana, mentre que en els quatre restants es van emportar diners com a botí.

En el darrer dels robatoris, comès el 14 de setembre a Llagostera, els agents van detenir un dels delinqüents de manera flagrant quan fugia del lloc dels fets.

Un cop els investigadors van tenir el grup plenament identificat el dia 27 van dur a terme cinc entrades i escorcolls simultanis, tres a Girona i dos a Salt. Es van arrestar dotze persones i es van comissar 80 plantes de marihuana, una caixa de munició del calibre 9 mm, una escopeta d’aire comprimit, unes manilles, un nunchaku, un matxet, un puny americà i una gran quantitat de roba amb la que cometien els robatoris.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Després de declarar en seu judicial, el jutge va decretar presó per a sis dels detinguts i llibertats amb càrrecs per a la resta.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *