Demanen la Creu de Sant Jordi per ASPRONIS

Punt 4 de l’Ordre del dia del Ple de l’Ajuntament de Blanes de data 26 d’abril de 2018.

Expedient relatiu a sol·licitar a la Generalitat de Catalunya l’atorgament de la Creu de Sant Jordi a la Fundació Aspronis per la seva contribució en la millora de la qualitat de vida i la integració social de persones amb discapacitat intel·lectual.

creu-Sant-Jordi KAOS EN LA RED


La Generalitat de Catalunya atorga la Creu de Sant Jordi, distinció que, creada l’any 1981, pretén fer un reconeixement a les persones naturals o jurídiques que pels seus mèrits hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Imatge KR


FONT

Acta de treball del Ple de l’Ajuntament de Blanes

Rebuda el dia 25.04.2018 a les 9:12 hores


Fets

  • La interrelació de les activitats de la Fundació Aspronis al llarg dels anys i de les Administracions, en la gestió dels serveis adscrits a la Xarxa de Serveis Socials de responsabilitat pública s’ha demostrat eficaç i eficient en el compliment dels objectius de la prestació de serveis assistencials, ocupacionals, residencials, laborals, de lleure i esport.
  • La Fundació Aspronis ha estat una entitat capaç de proposar pautes de configuració territorial de serveis públics. L’any 1983 eren els municipis de Blanes, Lloret de Mar, Tossa de Mar, Tordera, Malgrat de Mar i Palafolls els que aportaven usuaris als distints serveis d’atenció al discapacitat intel·lectual i col·laboraven econòmicament i en la cessió de solars per a la implementació dels equipaments i serveis. Avui s’han adscrit a la Xarxa de Serveis nous municipis de la Selva i del Maresme Nord, ciutadans dels quals utilitzen els serveis que ofereixen.
  • La Fundació Aspronis es tributària de totes aquelles persones i entitats que al llarg d’aquests darrers 50 anys han fet possible aquest projecte, els primers per oferir una notable dosi de generositat i voluntarisme, que iniciant una aventura des del no-res, han fet que la Fundació hagi esdevingut un projecte d’èxit.

Pels municipis i pel país es necessari que hi hagi creixement econòmic, progrés en les condicions materials dels ciutadans, però l’autèntica vàlua d’una col·lectivitat es troba en la capacitat de reacció i de solidaritat amb les persones i col·lectius més desfavorits.


  • El municipi conscient de la trajectòria i tasca realitzada per la Fundació Aspronis a favor de l’atenció assistencial i d’integració social i laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual de Blanes i municipis de les comarques de la Selva i Maresme Nord, entén que es de justícia distingir-la i homenatjar-la pels serveis prestats en el 50è aniversari de l’inici de les seves activitats.

Es proposa al Ple de l’Ajuntament de Blanes l’adopció dels següents acords:

Sol·licitar a la Generalitat de Catalunya l’atorgament de la Creu de Sant Jordi a la Fundació Aspronis per la seva contribució en la millora de la qualitat de vida i la integració social de persones amb discapacitat intel·lectual.

Traslladar el present acord als municipis que hi tenen persones ateses en els distints serveis als efectes de sol·licitar la seva adhesió.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *