Demà diumenge a Blanes “La noia del pantà”

  • En Joni D. presenta el seu llibre a l’Ateneu Sa Fera Ferotge.

Imatge TIGRE DE PAPER EDICIONS


Autor

CROS 10


L’escriptor és un vell conegut de la població, ja que aquest serà el seu quart acte públic en els darrers cinc anys, i la tercera vegada que presenti un llibre seu. De fet, la seva hiperactivitat creativa ha fet que aquesta presentació sigui la segona que fa a Blanes aquest 2018.

Si abans de l’estiu, en Joni ens va presentar “La Casa de la Selva” i ens explicava que es tractava de la segona part de la seva “trilogia dels exilis”, ara aquesta arriba a la seva fi amb aquest nou relat titulat “La noia del pantà”.

La novel·la, el centre de la qual es situa a la Barcelona del 1992, gira al voltant de l’amor entre una jove punk i un antic militant llibertari que acaba de sortir de la presó després de complir condemna per la seva acció política de finals dels anys setanta i començaments dels vuitanta.

En el llibre, escrit en primera persona, l’activista llibertari recorda alguns dels fets que el van conduir a la presó, com la seva participació a les manifestacions que es van produir durant el judici pel Cas Scala, i com els amics de la seva jove companya li expliquen algunes de les situacions que els joves punks barcelonins es van trobar mentre ell hi era empresonat. D’aquesta manera, es presenten els somnis i les necessitats de dues generacions que van créixer i viure lliures, al menys durant una etapa de la seva joventut.

I darrera de tot, tancant aquesta “trilogia dels exilis”, l’exili polític de la Dictadura argentina, una Dictadura cruel i sanguinolenta que representa tots els exilis de les dictadures del con sud americà… Per saber com s’entrellaça tot plegat, haureu de llegir el llibre…

Un llibre que comença amb una emotiva dedicatòria escrita per l’autor cap a l’Adri Carrasco, exiliat a Brusel·les degut a l’acusació de terrorisme que pesa sobre la seva persona per la seva participació an algunes accions pacífiques dels CDR.

Diumenge, a les 12’00, en Joni us ho explicarà Sa Fera Ferotge.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *