Deep-sea sponge aggregations avui a l’Auditori

  • Agregacions d’esponja a alta mar sota la perspectiva de Gaia: connexions funcionals.

Imatge MANUEL MALDONADO

 

Font Seminaris CEAB

Nota pregada rebuda el 23/05/2019

Us informem que el proper dijous 30 de Maig, a les 12:30 hores, a l’Auditori del CEAB, Manuel Maldonado (CEAB-CSIC) ens presentarà el seminari ‘Deep-sea sponge aggregations under a Gaia’s perspective: functional connections’. 

Com sempre, l’entrada és lliure i no cal inscripció prèvia.


Autor Manuel Maldonado

Grup de Ecobiologia i Biotecnologia d’Esponja (SEB)

Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC),

Després d’una “concepció de Gaia” del nostre planeta, els científics han intentat desxifrar els rols funcionals i les imbricacions ecològiques dels principals ecosistemes terrestres, com ara boscos, pastures, deserts, manglars, estuaris, esculls de coral, sortides hidrotermals, etc. els submergibles tripulats i els vehicles operats de forma remota durant les últimes dècades han descobert sorprenents agrupacions d’esponges al mar profund.

Aquestes agregacions fan que els sistemes únics d’altura profunda queden en gran mesura no investigats en termes de significació funcional.

En el marc de la beca 2020 “SponGES grant”, hem dissenyat un WP específic per pal·liar aquesta manca de coneixement.

A través d’un enfocament multidisciplinari que abasta des de tècniques moleculars i ultraestructurals fins a característiques oceanogràfiques regionals, estem intentant entendre el paper dels motius esponjosos en l’ús i el reciclatge de nutrients que són fonamentals per a les xarxes alimentàries i el funcionament dels oceans.

Resumiré alguns dels nous avenços en tècniques per dur a terme investigacions experimentals manipulatives en aigües profundes, explicant casos pràctics que il·lustraran les implicacions ecològiques, oceanogràfiques i biotecnològiques a gran escala que tenen les agregacions d’esponja d’altura.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *