Darrers coletazos en l’afer Lupiáñez 1-O

Imatge OC

 

ICV-EUiA i Batega rebutgen les recents declaracions de l’alcalde Miquel Lupiañez a Onda Cero

  • Els dos grups assenyalen que la utilització retorçada dels principis democràtics es una tònica ja massa habitual per part de Lupiañez
  • Les declaracions a Onda Cero denoten un caràcter clarament xenòfob i que menysté la resta de cultures i zones d’Espanya

NOTA DE PREMSA.- ICV-EUiA i Batega per Blanes demanen a Miquel Lupiañez que rectifiqui les seves declaracions d’aquest matí a Onda Cero i que reconsideri si realment representa a la ciutadania blanenca i te el tarannà democràtic necessari per seguir al front de l’equip de govern de Blanes.

Afirmacions sobre el caràcter democràtic de la celebració del referèndum el proper 1O i la seva validesa contrasten de forma notable davant la seva actitud en altres referèndums, com va ser el cas del celebrat sobre la C-32, quan malgrat el resultat del mateix favorable a impedir la construcció d’aquesta, l’alcalde s’ha mostrat públicament a favor de la mateixa desautoritzant així la consulta popular i carregant-se qualsevol principi democràtic, el mateix principi del que ara en fa bandera en relació al referèndum d’autodeterminació.

Les justificacions que l’alcalde ha fet servir per reafirmar la seva decisió d’obrir les instal·lacions municipals pel referèndum, utilitzant arguments propis del ultranacionalisme i la xenofòbia, amb comparacions entre el Magreb i Dinamarca o afirmant que a Catalunya es viuen valors diferents de la resta d’Espanya, ens fan dubtar seriosament que Miquel Lupiañez sigui un demòcrata i creiem que no es digne de representar a la nostra població.

ICV-EUiA i Batega per Blanes estem totalment a favor de la celebració del referèndum i del dret a l’autodeterminació, però no podem tolerar que per justificar-ho calgui desqualificar a la resta de comunitats autònomes de l’estat espanyol. Novament Lupiañez ha demostrat que no està en sintonia amb la seva ciutadania amb aquestes desafortunades declaracions

 

 ***

Declaració pública de l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, respecte la polèmica d’aquests darrers dies en relació a la seva intervenció radiofònica:

“En relació a algunes de les informacions, opinions i missatges a les xarxes socials que hi ha hagut des de la meva intervenció dilluns passat en un programa de ràdio, vull fer aquesta declaració pública.

He volgut parlar al Ple, òrgan que representa la ciutadania de Blanes, perquè és a la gent del meu poble a qui també li vull donar explicacions.

No tinc cap afany de notorietat i no tinc més aspiracions polítiques que les de complir amb el mandat democràtic que se’m va encomanar.

  • Crec que, qui ha fet interpretacions parcials o ha tergiversat el què he dit, ho ha fet mogut per interessos polítics. Amb l’objectiu de faltar a la veritat, fer mal i, sobretot, crear polèmica.
  • Com que aquest no era el meu objectiu, vull demanar disculpes a qualsevol persona que s’hagi pogut sentir ofesa per la comparació que vaig fer.
  • Ha estat un error, no vaig estar gens encertat intentant explicar les meves opinions. Però reitero que no estava en el meu ànim ofendre a ningú.
  • Y sí, soy andaluz de nacimiento y catalán de adopción. Por eso precisamente, soy el primero que entiende que mis palabras han podido ofender y eso, … es lo que más lamento!!.
  • Sempre he cregut en la igualtat d’oportunitats i en el respecte per a totes les persones i col·lectius, sigui quin sigui el seu lloc d’origen i el lloc on viu.

Espero que, amb aquesta declaració pública, es pugui donar per tancada una polèmica que mai he volgut encetar. Gràcies”.

 

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *