Dansa blanenca crida a la solidaritat

“Girona en moviment” torna a apostar per la dansa de primer nivell i els espectacles de producció pròpia

  • La segona edició del festival benèfic de dansa, organitzat per la Fundació Onco-lliga Girona i l’Associació Cultural David Rodríguez, tindrà lloc del 4 al 7 de juliol
  • Se celebraran dues gales amb ballarins catalans i internacionals al Teatre Mu-nicipal i s’estrenarà l’espectacle “Mare Vull ser pescador”, creat especialment per al festival 
  • També hi haurà una conferència, cursos intensius i dues tardes de tallers i de-mostracions de “Ball al carrer” 

Imatge gironaenmoviment

Font ONCOLLIGA

Comunicació rebuda el 18/06/2019

El festival benèfic de dansa “Girona en moviment” celebrarà del 4 al 7 de juliol la seva segona edició, en la qual manté l’aposta per oferir dansa de primer nivell i espectacles de producció pròpia. El festival, impulsat per l’Associació Cultural David Rodríguez i la Fundació Oncolliga Girona, té com a objectiu apropar al públic gironí l’art de la dansa i el talent de ballarins catalans i internacionals de primer nivell i, alhora, recollir fons per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer de les comarques gironines i les seves famílies.

“Girona en moviment és un viatge a la recerca de noves experiències amb la millor dansa del moment i un espai de diàleg i solidaritat entre diversos agents del món de la cultura i la salut”. “Imaginem Girona com una futura ciutat de la dansa, una referència a nivell català i europeu amb la cultura com a element transformador i de motor del país” (David Rodríguez, director del festival)

Programació i activitats

  • “Catalunya dansa contra el càncer”, en la qual participaran una vintena de ballarins catalans que dansen en companyies de prestigi de tot el món. Dissabte, 6 de juliol (20.30 h.) i diumenge (19.00 h.)
  • “Mare vull ser pescador” (Auditori de la Mercè, 4 de juliol – 21.00 h.). Narra les aventures i les històries d’amor de tres pescadors catalans a través de coreografies originals creades i interpretades per tres ballarins internacionals, amb la música en directe del grup d’havaneres Port Bo.
  • “Meditació, la dansa interior que sana”, conferència a càrrec de Gerard Arlan-des, mestre de meditació, tai-txí i Qi Gong. Aquesta activitat és gratuïta i està oberta a tothom (Cen-tre Cultural La Mercè, 4 de juliol – 19.30 h.)
  • “Un viatge al món del ballet”, taller dirigit a nens i nenes d’entre 6 i 10 anys (Saló de Descans del Teatre Municipal, 7 de juliol – 12.00 h.)
  • Jornades Ballem!, amb cursos intensius de ballet clàssic, dan-sa contemporània i benestar, impartits per ballarins que participaran a les gales i per professionals de disciplines com el pilates, el ioga i el tai-txí. Els cursos, en els quals es faran grups per nivells, se celebraran els dies 5, 6 i 7 de juliol al Pavelló Municipal Girona- Fontajau.
  • Ball al Carrer: dues tardes intenses de tallers i demostracions de la Plaça de Catalunya (5 juliol de 19:00 h. – 21:00 h. i 6 juliol 18:00 h. – 20:00 h.)

La figura de l’Escola Col·laboradora

Com a novetat d’aquesta edició, s’ha creat la figura d’Escola Col·laboradora, amb l’objectiu d’involucrar-hi els centres on s’estan formant els futurs ballarins. Els centres que vulguin ser Escola Col·laboradora del festival hauran de fer una aportació de 60€ a la Fundació Oncolliga Girona per ajudar a cobrir una part dels costos de producció del festival (lloguer d’espais, transport i allotjament d’artistes, etc.) i, a canvi d’aquesta aportació solidària, els seus alumnes podran inscriure’s als cursos i tallers de les jornades Ballem! a un preu reduït, a més d’altres avantatges.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *