CUP Blanes contra la criminalització de la prostitució

En el darrer Ple municipal de Blanes es va debatre una moció que en el seu encapçalament demanava que Blanes se sumés a la Xarxa de Ciutats Lliures de Tràfic de dones, nenes i nens destinats a la prostitució.

Us fem arribar una nota expressant i explicant els motius del nostre posicionament contrari a aquesta moció perquè la proposta demanava no només l’adhesió a l’esmentada xarxa, sinó també la persecució de la prostitució mitjançant estratègies d’eradicació de la demanda.

Comunicació CUP Blanes

quepasasalta com ar

 

El Ple de Blanes debat i es posiciona sobre la prostitució

En el darrer Ple municipal es va debatre una moció, presentada pel grup municipal de EUiA-ICV, que en el seu encapçalament demanava que Blanes se sumés a la Xarxa de Ciutats Lliures de Tràfic de dones, nenes i nens destinats a la prostitució.

La CUP de Blanes va votar-hi en contra perquè la moció demanava no només l’adhesió a l’esmentada xarxa, sinó també la persecució de la prostitució mitjançant estratègies d’eradicació de la demanda. Segons la regidora i portaveu de la formació, Clara Castrillo, “aquesta moció té un caire abolicionista que criminalitza i estigmatitza la prostitució, infantilitza les treballadores sexuals voluntàries i equipara el tràfic de persones amb la prostitució”. Per la CUP el més greu és que la moció ignora les veus de les prostitutes en aquest debat, precisament en un moment en què cada dia hi ha més col·lectius, associacions o entitats de professionals del sexe, lluitant contra els prejudicis, la hipocresia i el fanatisme de la moral per fer sentir la seva veu.

Finalment la regidora de la CUP va manifestar que “no està a les nostres mans decidir quina feina és més digna que una altra i, per tant, el que caldria és treballar, entre totes, cap a un marc normatiu que proporcionés major protecció i seguretat a l’exercici del treball voluntari.”

La moció es va aprovar amb els vots favorables dels regidors del PSC, CiU, ERC, PP,  EUiA i Batega per Blanes, l’abstenció d’ICV i els vots en contra de C’s i la CUP.

You may also like...

1 Response

  1. Un de sorprès ha dit:

    Senyores de la CUP:
    Ho he entès bé?
    Esteu en contra de dificultar la demanda de prostitució?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *