Cultura ,endavant!!. Per Cornèlia Abril

Dilluns passat, 10 d’abril, a Blanes va tenir lloc un acte poètic-literari, a partir del poemari del reconegut escriptor  Joan Adell.*

* Taronges calentes

editorial Fonoll

(Juneda, 2017)

 

 

L’acte el va organitzar Lletraminúscula, dones i homes per la cultura , un col·lectiu blanenc, que promou, al llarg de cada any, i des de fa temps, uns quants actes d’aquest tipus, amb la col·laboració de molta gent de la nostra vila.

A part del que pogués representar en sí mateix, val la pena valorar positivament aquest tipus d’actes, on la literatura, la poesia, la pintura o la música en són protagonistes absoluts, i ara prenc com a exemple, també,  l’acte de Cornèlia Abril a Arenys de Mar, el mes passat, amb Blues&Words, la presència de Teresa d’Arenys i el blues del Departament d’Essència de Trementina, així com el suport de l’Ateneu Arenyenc, compromès amb al cultura local.

Tornant a l’acte de dilluns, cal elogiar, a part del bellíssim poemari d’Adell, l’esforç de totes les persones implicades com a lectors i lectores dels poemes, els assaigs liderats per Quico Saura per tal d’arribar a bon port, la moderació d’Alba Lupiáñez, així com la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes.

No es tracta aquí de fer panegírics. Es tracta, simplement, de reivindicar la cultura, en un món cada vegada més abocat al desastre (i no solament cultural).

Des de Cornèlia Abril, donem les gràcies, doncs, a iniciatives dels grups i col·lectius (literaris, musicals, artístics, poètics, teatrals…)  que aglutinen gent amb set de projectes culturals, enfront de la superficialitat que ens envolta, i que no ens engolirà, perquè no ens deixarem engolir

 

 

CORNÈLIA ABRIL. Grup literari

Mercè Bagaria. Montserrat Medalla,  Matilde Nuri i Espona, Silvia Armangué, Pepa Bagaria, Maria Cirera, Carmen Sanzsoto.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *