C’s denuncia a l’Ajuntament de Blanes

DARRERA HORA:

 


AMPLIACIÓ:

Text de l’agència ACN

Datat a 08/10/2019

La xifra d’ajuntaments gironins denunciats per Cs davant la Junta Electoral continua creixent. En aquests moments, el partit taronja ja n’ha portat cap a mig centenar a les respectives JEZ, demanant que els ordeni retirar de les seves façanes els llaços grocs i cartells en suport als presos independentistes.Del Gironès, per exemple, hi ha Bescanó, Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis, Celrà, Salt, Canet d’Adri, Cassà de la Selva, Fornells, Llagostera, Sant Martí de Llémena, Vilablareix, Bordils, Cervià de Ter i Sant Jordi Desvalls. De la Selva, Amer, Blanes, la Cellera de Ter, Brunyola, Santa Coloma de Farners, Riudarenes, Vidreres, Vilobí d’Onyar i Tossa de Mar. Del Baix Empordà, Torroella de Montgrí, Santa Cristina d’Aro, Palamós, Monells, Cruïlles, Platja d’Aro i Sant Feliu de Guíxols. De la Garrotxa, Olot. De l’Alt Empordà, Castelló d’Empúries, Figueres i Vilabertran. I del Pla de l’Estany, Banyoles i Fontcoberta.


AMPLIACIÓ:

La Junta Electoral dona 48 hores a l’Ajuntament de Girona perquè despengi la pancarta en suport dels presos

Una dotzena de consistoris més han rebut la notificació 

Text de l’agència ACN

Datat a 07/10/2019

La Junta Electoral de Zona (JEZ) ha donat 48 hores a l’Ajuntament de Girona perquè despengi la pancarta en suport dels presos independentistes de la façana del consistori. Ho fa en resposta a les denúncies que s’han presentat reclamant que es garanteixi la neutralitat davant les eleccions generals del 10-N. Entre aquestes denúncies hi ha la que va interposar Cs, que ja ha portat davant la JEZ més d’una vintena d’ajuntaments de la demarcació. A la notificació que la Junta Electoral ha enviat a l’Ajuntament de Girona, li demana que a més de la pancarta també es retirin la resta de símbols que pugui haver-hi a la façana i a dependències municipals. L’equip de govern de JxCat analitzarà ara quina resposta dona a la JEZ. De moment, però, fonts municipals ja avancen que aquest dilluns la pancarta en suport dels presos no es retirarà. A banda de Girona, una dotzena d’ajuntaments més han rebut la notificació. Entre ells, Anglès, Blanes, la Cellera de Ter, Brunyola, Santa Coloma de Farners, Riudarenes, Vidreres, Amer, Sarrià, Sant Julià de Ramis o Salt. L’Ajuntament de Figueres va retirar divendres la pancarta de suport als polítics presos després de rebre la notificació i també ho ha fet el d’Olot.

La JEZ ha donat 48 hores a Girona perquè despengi la pancarta en suport dels presos independentistes de la façana de l’Ajuntament. La petició arriba en resposta de les denúncies, entre elles la de Ciutadans, que s’han presentat reclamant que es garanteixi la neutralitat a les portes de les eleccions generals. El partit taronja, de fet, ja ha portat més d’una vintena d’ajuntaments de la demarcació davant de la Junta Electoral. A la notificació de Girona, la Junta Electoral demana que, banda de la pancarta, també es retirin la resta de símbols que pugui haver-hi tant a la façana com a les dependències municipals. L’equip de govern de JxCat analitzarà ara quina resposta li dona però, de moment, ja han avançat que aquest dilluns la pancarta no es retirarà. A la Selva, la JEZ ha ordenat als ajuntaments d’Anglès, Blanes, la Cellera de Ter, Brunyola, Santa Coloma de Farners, Riudarenes i Vidreres que de manera “immediata” adoptin les mesures necessàries per ordenar retirar dels edificis públics estelades, llaços grocs, fotografies de candidats o polítics, a més de pancartes, cartells o “qualsevol altre símbol partidista” o que contingui imatges o expressions “coincidents o similars a les utilitzades per qualsevol de les entitats polítiques concurrents a les eleccions”. La notificació de la Junta Electoral de Santa Coloma de Farners dona de termini a aquests ajuntaments per adoptar les mesures fins a les tres de la tarda d’aquest dimarts. La JEZ també ha ordenat el mateix a l’Ajuntament d’Amer. I al Gironès, a banda de Girona, la Junta Electoral ha fet arribar notificacions als ajuntaments de Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis i Salt perquè retirin pancartes i llaços. A banda de Girona, la Junta Electoral ha fet arribar notificacions als ajuntaments de Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis i Salt perquè retirin pancartes i llaços. La mesura adoptada per la JEZ respon a les denúncies presentada per Ciutadans.

Figueres i Olot les retiren

D’altra banda, l’Ajuntament de Figueres va retirar divendres la pancarta que tenia penjada a la façana en suport dels polítics empresonats aquest divendres després de rebre la notificació de la JEZ i Olot ha fet el mateix aquest cap de setmana. L’Assemblea Artistes de la Garrotxa també ha traslladat el mural dedicat a l’1-O que hi havia a una paret del consistori


Imatge CIUDADANOS BLANES

Cs denuncia Girona i 22 ajuntaments de la demarcació més a les Juntes Electorals per tenir pancartes independentistes.

El diputat gironí avança que presentaran tots els recursos “que facin falta per assegurar la neutralitat institucional”. 

Text de l’agència ACN

Datat a 04/10/2019

Ciutadans ha presentat un recurs a les Juntes Electorals de Zona (JEZ) contra l’Ajuntament de Girona i també altres 22 consistoris gironins més per tal que “retirin totes les pancartes i símbols partidistes”. El diputat autonòmic de la formació taronja a comarques gironines, Héctor Amelló, ha destacat que aquests símbols “contravenen la resolució ” de la JEC en què “es confirma l’obligació de mantenir la neutralitat dels espais públics en període electoral”. De tota manera, Amelló ha avisat que el nombre de recursos presentats a les diferents Juntes Electorals de Zona anirà en augment els propers dies. El diputat ha afirmat que presentaran denunciaran tots els ajuntaments “que facin falta per assegurar la neutralitat institucional”.

Héctor Amelló també ha lamentat que les pancartes i símbols vagin més enllà dels edificis consistorials i hagin vist “propaganda separatista fins i tot en guarderies municipals”. Per això ha ressaltat que el seu partit treballarà per aconseguir “unes eleccions lliures”. El diputat ha acusat “els partits separatistes” de voler “adulterar la democràcia utilitzant les institucions per enviar missatges partidistes”.A banda del recurs presentat contra l’Ajuntament de Girona, de moment també s’ha denunciat els ajuntaments de Figueres, Amer, Bescanó, Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis, Anglès, Blanes, La Cellera de Ter, Brunyola, Santa Coloma de Farners, Riudarenes, Vidreres, Torroella de Montgrí, Olot, Castelló d’Empúries, Santa Cristina d’Aro, Salt, Palamós, el Centre Cívic La Cooperativa de Sarrià de Ter, la guarderia municipal de Sarrià de Ter, el pavelló municipal de Sarrià de Ter i la Biblioteca de Riudarenes.


CIUTADANS BLANES A TWITTER

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *