C’s Blanes vol cardar l’alcalde Mario Ros

  • La Fiscalia vol que s’investigui el batlle de Blanes per la pancarta que demana la llibertat dels presos.

  • Arran d’una denúncia de Ciutadans que l’acusa de malversació.

Atalaya explicant que el Jutjat d’Instrucció número 1 de Blanes investiga la possible malversació de recursos públics per la col·locació d’una pancarta separatista per part de funcionaris públics. Imatge C’s

Font AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES

Contingut informatiu rebut el 05.03.2019 a les 12:39

La Fiscalia de Girona ha demanat al jutjat d’instrucció 1 de Blanes que investigui el batlle de Blanes, Mario Ros (PSC), per un suposat delicte de malversació de recursos públics arran d’una denúncia de Ciutadans centrada en la col·locació de la pancarta que demana la llibertat dels presos polítics a la façana del consistori.

El ple municipal va donar suport a una moció presentada d’urgència per la CUP el mes de març passat per a la col·locació de la pancarta, que havia estat retirada prèviament. La proposta va prosperar amb 13 vots a favor. Els d’ICV-EUiA, PDeCAT, ERC, Batega per Blanes i la CUP, mentre que Ciutadans i el PP hi van votar en contra. El batlle va donar llibertat de vot al grup PSC: Mario Ros, Pepa Celaya i Nicolás Laguna van votar en contra i Blai Vinaixa es va abstenir.


TEXT ÍNTEGRE

  • Atalaya (Cs): “L’alcalde de Blanes ja no té excusa per a retirar definitivament la pancarta separatista de la façana consistorial”

Font CIUDADANOS PARTIDO DE LA CIUDADANIA

Comunicat rebut el 05/03/2019 a les 16:11

“Volem unes eleccions lliures i l’alcalde de Blanes ja no té excusa per a retirar definitivament la pancarta separatista de la façana de l’ajuntament”. Així de clar s’ha pronunciat el portaveu municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Blanes, Sergio Atalaya, després d’informar aquest matí en una roda de premsa celebrada a la seu provincial de Cs que “la Fiscalia provincial de Girona també ha vist indicis de malversació” en l’ús de fins a vuit operaris de la brigada municipal per a col·locar una pancarta separatista a la façana de l’Ajuntament de Blanes. Un fet que Atalaya va denunciar davant la Fiscalia provincial el passat 4 de desembre i que ara està sent investigat pel Jutjat d’Instrucció número 1 de Blanes.

“El PSC actua com a altaveu del separatisme permetent que en la façana de l’ajuntament llueixin proclames i missatges exclusivament separatistes”, ha indicat Atalaya. El regidor taronja ha estat molt crític amb l’actitud de l’alcalde socialista de Blanes perquè “hauria de ser el garant de la neutralitat institucional i en comptes d’això ha optat per permetre que els partits separatistes monopolitzin la façana de l’ajuntament i ha destinat recursos públics perquè així sigui”.

Atalaya ha recordat que en nombroses ocasions ha demanat la retirada de la pancarta i ha manifestat que “Sánchez i el socialisme faran una cessió vergonyosa al separatisme” si permeten que durant les convocatòries electorals que se succeiran “les institucions estiguin inundades amb propaganda i simbologia separatista”.

D’altra banda, el diputat de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Héctor Amelló, ha afirmat que “Ciutadans sempre actuarà quan es vulneri la neutralitat institucional i si fa falta portar la col·locació de pancartes davant la fiscalia ho farem per veure si es vulneren principis fonamentals o es malversen recursos públics”. Amelló ha recordat que el partit taronja ha denunciat la col·locació d’aquest tipus de pancartes de forma reiterada davant la subdelegació del govern en veure que “estant aquesta en mans del PSOE o en mans del PP no ha actuat amb diligència”.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *