Creu Roja + garantia juvenil = kurro joves blanencs

  • Més de la meitat dels joves participants en els projectes d’ocupació de la Creu Roja han trobat feina.

  • Un 43% de les persones joves ateses han retornat al sistema educatiu.

  • El 85% de les persones participants segueixen mantenint la feina o cursant els estudis després de 6 mesos de sortir del programa.

Imatge CREU ROJA

Font CREU ROJA

Nota de Premsa rebuda el 05/02/19 a les 12:23

El Servei d’Ocupació de Creu Roja a Girona ha desenvolupat en els darrers tres anys la primera fase dels projectes d’ocupació adreçats específicament a joves beneficiaris del sistema de Garantia Juvenil.

L’entitat ha posat a disposició de la població jove un dispositiu amb quatre projectes complementaris entre ells, que han donat una resposta integral i global a les persones participants. S’ha ofert:

  1. activació, orientació laboral i acompanyament a la inserció,
  2. formació ocupacional en sectors diversos,
  3. suport en el retorn educatiu i
  4. tastets d’oficis.

En un mercat laboral molt competitiu, el model d’ocupabilitat per competències aplicat en aquests projectes, on es valora la formació i l’experiència però també, i de manera molt important, es valora el saber fer (competències) i saber estar (actitud), es treballen les competències bàsiques, les competències transversals i les competències tècnic-professionals. A més, es potencia la igualtat d’oportunitats entre homes i dones així com la perspectiva de gènera d’una manera transversal.

Per mitjà de metodologies innovadores, com la robòtica, circuits d’aventures, activitats “escape room” o el teatre social, s’afavoreix la integració dels coneixements d’una manera vivencial i significativa entre les persones joves.

Aquest projecte ha permès atendre a 276 participants, (153 homes i 123 dones) d’aquestes, 120 persones han retornat al sistema educatiu, 228 han estat capacitades per una ocupació i 171 han aconseguit feina. Destacant la continuïtat en aquests llocs de treball o amb els estudis del 85% dels joves passats 6 mesos, indicant una certa estabilitat i continuïtat.

La relació amb el teixit empresarial i la prospecció empresarial és un objectiu primordial per l’entitat, que treballa per la intermediació i gestió d’ofertes laborals, la realització de pràctiques no laborals per l’alumnat, potenciant les aliances amb les empreses i sensibilitzant a les persones empresàries per un mercat inclusiu i lliure d’estereotips. En el període 2016-2018, s’ha pogut comptar amb 840 col·laboracions de diferents empreses, fet clau en la consecució dels resultats obtinguts.

Creu Roja encara aquest 2019, amb una segona fase d’aquests projectes, on espera seguir atenent a la població amb itineraris integrals d’inserció sociolaboral, treballant a partir d’un diagnòstic multifactorial a partir del qual s’elabora un pla de treball individualitzat per abordar els diferents condicionants i barreres que afecten la inclusió activa de les persones.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *