Creu Roja Blanes contra la pobresa energética

  • Acord de col·laboració entre Creu Roja i Iberdrola per evitar els talls de subministrament de llum o gas

  • A través dels equips tècnics de les assemblees locals de l’entitat, es realitzarà una valoració social de la situació per confirmar l’estat de precarietat que estan vivint.

pobrezaenergetica gCarrion LA VERDAD ES

A part d’evitar talls, Iberdrola assessorarà de forma individualitzada a les persones beneficiàries en relació a les diferents possibilitats d’optimització dels seus contractes d’electricitat i/o gas, com és l’adaptació de la potència contractada pels clients, adaptant-ne el consum real i oferint informació sobre el bonus social i Creu Roja. Imatge LV


FONT

Nota de Premsa Creu Roja

Rebuda el dia 19.02.2018


La Creu Roja ha signat un conveni amb la companyia de subministrament de llum i gas IBERDROLA establint els mecanismes de coordinació necessaris per evitar els talls de subministrament entre les persones que atén l’entitat a les seves assemblees locals i comarcals.

La principal causa d’impagament de les factures és la situació de pobresa energètica que viuen moltes de les famílies ateses per la Creu Roja a les comarques de Girona.

L’any 2017, l’entitat va realitzar més de 121 ajudes per fer front al pagament dels subministraments de la llar per evitar-ne el tall arribant als 10.000 €.

Amb la signatura d’aquest conveni, la Creu Roja, a través de les seves assemblees locals al territori, realitzarà una valoració tècnica de la situació, quan detecti el cas d’una persona o família en situación de vulnerabilitat amb sèries dificultats per pagar la factura de llum i/o gas. Que posarà en coneixement d’Iberdrola, que s’obligarà a mantenir el subministrament d’electricitat i/o gas actiu, d’acord amb el que preveu la Llei 24/2015, de 29 de juliol de mesures urgents per fer front en l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i pobresa energètica.

En aquells casos que s’hagi tallat el subministrament abans que arribi la comunicació, aquest será restablert dins les 24 hores sense cap tipus de cost ni comissions en cap de les situacions.

La Creu Roja seguirà oferint assessorament, informació i formació sobre diferents aspectos relacionats amb l’estalvi energètic, tallers en els que varen participar 30 de persones l’any 2017

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *