Conveni a Blanes pel Palau dels Vescomtes

amics-del-palau-vescomtes-de-cabreraaitor-roger

Imatge AITOR ROGER

 

NOTA DE PREMSA.- L’Ajuntament de Blanes, el Bisbat de Girona, el Consell Comarcal de la Selva i L’associació d’amics del Palau de Blanes, han signat un conveni de col·laboració per recuperar i posar en valor el Palau del vescomtat de Cabrera.

L’acte el van encapçalar l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez; el president del Consell Comarcal, Salvador Balliu; el bisbe de Girona, Francesc Pardo, el rector de la parròquia de Santa Maria, Enric Roura, i el president de l’Associació d’Amics del Palau dels Vescomtes de Cabrera de Blanes, l’arquitecte Joan Salvador Surís.

El conveni estableix que es desenvoluparan accions conjuntes en l’àmbit de la promoció històrica, artística, cultural, turística i educativa del palau vescomtal de Cabrera. Entre les línies d’actuació, una de les més destacades és que tant l’Ajuntament com el Consell Comarcal impulsaran la recerca de fons públics destinats a finançar obres de millora del palau dels vescomtes.

Un altre compromís és promoure aquest espai dins les accions de difusió dels indrets més simbòlics i els itineraris i activitats promogudes a nivell local i comarcal. Per la seva banda, el Bisbat de Girona, com a propietari del palau vescomtal, accedeix a facilitar les accions que s’acordin.

Per últim, el conveni també inclou la creació d’una comissió de seguiment per vetllar pel desenvolupament de les línies d’actuació acordades.

El castell palau de Blanes va ser declarat monument històric l’any 1949 i, posteriorment, la Generalitat també el va distingir com un bé cultural d’interès nacional. Actualment només en queden les façanes i alguns altres elements.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *