Perllongar la C-32 xoca amb la Declaració sobre l’emergència climàtica.

Cid: “El model d’infraestructures del Govern Torra-Aragonès és antic, caduc i no té en compte l’onada verda que arriba d’Europa”

El diputat de Catalunya En Comú Podem ha retret al conseller Calvet que voler perllongar la C-32 xoca amb la Declaració sobre l’emergència climàtica. “Si volem un canvi de model, el millor és que JxCat estigui a l’oposició i nosaltres al Govern” ha assegurat Cid

Imatge CATALUNYA EN COMÚ PODEM

NOTA DE PREMSA

Rebuda el 08/07/2020

El diputat de Catalunya En Comú Podem, David Cid, ha estat avui “la veu” de la plataforma Aturem la C-32 al Ple del Parlament. Talment ho ha dit el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, en la seva resposta a la interpel·lació del representant dels Comuns sobre quin és el model d’infraestructures del Govern de la Generalitat “per a la reconstrucció que Catalunya necessita”. Un model que Cid ha titllat d’“antic, gris i caduc” i “incoherent” amb la Declaració sobre l’emergència climàtica aprovada pel Parlament, i més quan el Govern Torra-Aragonès insisteix en perllongar la C-32 entre Blanes i Lloret.

En la seva intervenció, Cid ha dit que en l’actual context de crisi sanitària i econòmica “cal tenir les prioritats clares i reformular pressupostos: triar les despeses també per fer front a l’emergència climàtica”. En aquest sentit, ha prioritzat invertir en transport públic i mobilitat sostenible, quelcom “incompatible” amb el projecte de la C-32 entre Blanes i Lloret.

A més de preguntar a Calvet qui pagarà la perllongació de la C-32, el portaveu dels Comuns a la Comissió de Territori ha preguntat si “això és un nou regal al sector privat com denuncia la plataforma Aturem la C-32, un nou regal Abertis i a la concessionària que teòricament acaba el 2021”. Cid ha defensat que és el moment d’apostar pel transport públic enlloc de “seguir gastant més recursos en autopistes i autovies a Catalunya”. És per això que ha proposat “una moratòria a Catalunya per noves autopistes i autovies, i destinar tots els recursos, que sabem són limitats, al transport públic i a la mobilitat sostenible”.

Cid ha reiterat que el model d’infraestructures del Govern està “caducat” i que “no té en compte l’onada verda que arriba d’Europa i que estan liderant les ciutats”. Per aquest motiu el diputat de CatECP ha conclòs: “Si volem un canvi de model d’infraestructures a Catalunya és millor que vostès estiguin a l’oposició i nosaltres al govern. Segurament serà l’única manera que la C-32 no s’acabi construint”.


Intervenció de David Cid

https://twitter.com/encomu_podem/status/1280784063943651328?s=12

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *