Cita amb la ciència als bars de Blanes

  • Torna el festival Pint of Science

Pint of Science CEABCSIC Blanes

Blanes, a través del CEAB, torna a estar present a la quarta edició de Pint of Science que es celebra els dies 14, 15 i 16 de maig. L’objectiu és fer arribar al gran públic la recerca més actual en un ambient relaxat i distès. Tres bars blanencs acolliran cada vespre xerrades de ciència en diferents formats on la participació del públic serà essencial. Imatge CARTELL POS


FONT

EQUIP DE COMUNICACIÓ CEAB

Nota de premsa rebuda el dia 08.05.2018 a les 10:42 hores


Del 14 al 16 de maig de 2018, la ciència arriba als bars blanencs per la 4a edició del festival Pint of Science, un esdeveniment que reuneix als bars a investigadors i ciutadans per parlar de ciència. És un dels festivals de divulgació científica amb major poder de convocatòria de tot l’estat espanyol i, aquest any, es celebrarà a més de 100 bars de 57 ciutats. En els més de 300 actes programats hi participaran un total de 730 científics.

Enguany, Blanes repeteix essent una més de les ciutats que de forma simultània dedicaran aquests tres dies a fer que la ciència inundi els bars de 20 països d’arreu del món. La iniciativa a Blanes la promou el Centre d’Estudis Avançats (CEAB), que segueix amb l’afany d’apropar el coneixement científic a la ciutadania. Al CEAB hi ha un planter de més de 60 investigadors treballant en biodiversitat, canvi climàtic i global i en conservació d’ecosistemes, entre d’altres temes molt diversos. La seva feina ha fet de la vila de Blanes un referent en el camp de la recerca en ecologia aquàtica.

Públic, científics i bars: els tres eixos de Pint of Science

El marc que ofereix el festival Pint of Science permet un format diferent en un ambient relaxat, agradable i distès on la conversa entre científics i assistents sempre sorgeix amb més facilitat. Es tracta de descobrir el costat més divertit i sorprenent de la ciència conversant amb els experts que la coneixen de tan a prop. A més, amb l’arribada del bon temps ve de gust compartir una cervesa amb els amics, i si ho fem parlant de ciència,  doncs molt millor!

“La ciència té molt a explicar i ho vol fer de forma propera per a tothom que tingui interès per a la recerca, en espais tan habituals per a tots com els bars. Això és el Pint of Science, un punt de trobada entre els investigadors i la gent en un entorn propici per a la conversa relaxada, amb la teva beguda preferida”, explica Jorge Bueno, coordinador nacional del festival. I el CEAB no hi podria estar més d’acord.

En aquesta edició s’hi incorporen novetats. En una de les jornades tindrem a l’associació astronòmica Astrogirona, on el seu president ens parlarà sobre la Lluna des de diferents perspectives. Serà un camp nou i molt diferent, però la incorporació de científics de diferents disciplines enriqueix el Pint of Science blanenc.  El dia 15, a ”Una cita amb la ciència”, arribarem al públic d’una manera original i divertida a través d’una sessió de cites ràpides (speed-dating). Els temes a tractar seran tant diversos com les esponges marines, la problemàtica dels plàstics al mar o l’estrès que pateixen els ecosistemes mediterranis. Tots ells seran el punt de partida dels cara a cara entre públic i científics.

A les xarxes socials com Twitter, Facebook i Instagram s’hi podrà consultar la programació del festival, comentar les xerrades i ajudar a difondre els esdeveniments. A través del hashtag #Pint18ES a nivell de tot l’estat espanyol i #Pint18BLA en el cas concret de Blanes en podreu estar permanentment informats.

La comunitat científica, clau pel festival.

Al Pint of Science 2018 hi participen centres de recerca, universitats i entitats de la comunitat científica. A Espanya, el Pint of Science compta amb la participació d’investigadors de centres de reconeguda qualitat científica com ara els del CSIC, l’Institut d’Astrofísica de les Canàries, l’Institut Ramon i Cajal o membres de la Societat Espanyola d’Astronomia, d’entre molts altres. Per altra banda, el Pint of Science no seria possible sense l’ajuda de les organitzacions que patrocinen el festival, aportant el seu granet de sorra, com són FMC, ‘Investigación y Ciència’ i Vadillo Asesores.

“Ja som un moviment, una passió pel coneixement compartida per molts milers de persones. Tot això és possible per la motivació dels investigadors, la curiositat del públic, la generositat dels propietaris dels locals i, per descomptat, perquè hi ha un fabulós equip que fa possible el Pint of Science 2018 a Espanya. Gràcies a tots”, assenyala Jorge Bueno.

El programa complet de les xerrades del Pint of Science 2017 es pot consultar a la web https://pintofscience.es/.

Teniu una cita amb la ciència als bars, us hi esperem!

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *