Cero patatero per l’alcalde de Blanes i resta d’acòlits sociates

  • ICV-EUiA i Batega per Blanes, decebuts per la gestió de l’equip de govern i l’alcalde Mario Ros.

  • Decepció per la gestió de l’actual equip de govern del PSC, en especial pel que fa a temes com la problemàtica de la zona d’oci nocturn dels barris d’Els Pins i La Plantera, o les darreres notícies sobre NORA, l’empresa que fa la neteja al municipi.

“És desconcertant i decebedor constatar que, com fruit d’un govern dèbil, amb només 4 regidors per tirar totes les àrees de l’Ajuntament, es menysté a la resta de grups municipals amb temes tan transcendents”. Imatge AJUNTAMENT DE BLANES

Font

COMUNICACIÓ BLANES EN COMÚ

Nota de premsa rebuda el dia 16.10.2018 a les 15:42 hores


Els grups municipals ICV-EUiA i Batega per Blanes, que es presentaran en les municipals de 2019 com Blanes en Comú, han manifestat la seva decepció per la gestió de l’actual equip de govern del PSC en especial pel que fa a temes com la problemàtica de la zona d’oci nocturn dels barris d’Els Pins i La Plantera, o les darreres notícies sobre NORA, l’empresa que fa la neteja al municipi.

El 13 de març, en Junta de Portaveus, amb la presència del cap de la Policia Local, els grups de l’oposició van demanar a l’alcalde Mario Ros, que convoques una reunió de seguretat per a tractar els problemes que afecten el veïnatge dels barris de Els Pins i La Plantera, provocats pels usuaris dels locals d’oci, amb resultats de vandalisme, sorolls, baralles i brutícia.

En la mateixa ICV-EUiA i Batega sol·liciten a l’alcalde els informes de policia local i Mossos d’Esquadra per una altra reunió en la que demanen la presència d’un advocat especialitzat en aquests assumptes, per tal de trobar solucions i regular la convivència en la zona, ja que aquests no son provocats per una discoteca només, sinó per una sèrie d’establiments instal·lats en l’entorn.

Segons declaracions dels portaveus d’ICV-EUIA i Batega, “aquesta reunió no es realitza, ja que no s’aconsegueix comptar amb l’especialista per proposar una estratègica a llarg termini i, per sorpresa, el dia 3 d’octubre l’alcalde Mario Ros, sense cap comunicació als grups de l’oposició es llença a la piscina amb un decret en el qual es redueix l`horari de tancament de la discoteca en dues hores”.

Els dos grups municipals entenen que és aquesta una mesura poc escaient. D’una part ja s’ha acabat l’època estiuenca, que és quan hi ha més problemes, i per l’altre es genera un altre problema, ja que des de les 4, hora de tancament de la discoteca, fins a les 6, que és quan surt el primer tren des de Blanes, aquelles persones d’altres poblacions rondaran pels carrers creant molèsties, cosa que potser tindria un efecte dissuasiu si tots els establiments d’oci nocturn tanquessin a la mateixa hora.

Posteriorment a aquest decret, les associacions de veïns de Els Pins i La Plantera van convocar una assemblea, en la que és va demanar la presència de l’alcalde Mario Ros, per presentar-li les seves queixes i demanar solucions efectives i contundents, a la que van assistir també ICV-EUiA i Batega, per escoltar les queixes dels seus conciutadans i poder així comptar amb un ventall de vivències en matèria de convivència que permeti adoptar mesures eficients per erradicar la greu problemàtica de seguretat ciutadana.

Manca d’informació sobre Nora

Seguint amb l’ara gairebé habitual tarannà de no oferir a tots els grups municipals la informació sobre temes de gran transcendència per Blanes, el diumenge 14 ens arriba la notìcia que la societat que gestiona la neteja Nora, integrada pel Consell Comarcal, Ferrovial i l’Ajuntament de Blanes pot canviar la seva estructura, ja que Ferrovial sembla vol abandonar la mateixa.

Aquesta informació arriba per una nota de premsa emesa per ERC de Blanes, sense que abans l’equip de govern ni el seu alcalde, ho hagin comunicat a cap dels regidors i regidores de l‘oposició.

Per ICV-EUiA i Batega “més greu encara és que fins al dilluns 15 a les 12,59 es convoqui a tot el plenari municipal per una reunió el dimecres 18 a les 18 h, per tractar el tema de Nora, sense cap altre informació, reduint-se aquesta a una nota de premsa publicada al web de l’Ajuntament sobre les 18 h”.

És desconcertant i decebedor constatar que, com fruit d’un govern dèbil, amb només 4 regidors per gestionar totes les àrees de l’Ajuntament, es menysté a la resta de grups municipals amb temes tan transcendents com aquests. Cal preveure que els canvis que es produeixin a Nora poden afectar al personal que hi treballa i tanmateix a la ciutadania de Blanes, ja que segons com vagin les negociacions hi ha el risc de trobar els carrers bruts i plens de deixalles.

ICV-EUiA i Batega creuen que “aquest és el moment de plantejar-se la gestió al 100% pública de l’empresa de neteja, però per a fer-ho cal fer un seriós estudi que implica temes econòmics, legals i estatutaris complexos i esperen que l’equip de govern no prengui de forma unilateral decisions poc meditades i que aquestes siguin acordades per tots els grups municipals”.

És l’hora que es transmeti tota la informació necessària amb claredat i que aquesta arribi amb el temps necessari per estudiar-la i que es faci l’exercici de transparència i participació ciutadana informant a la població.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *