CEAB Blanes. Mosquit portador del virus del Nil

  • Localitzat per primer cop a espanya un mosquit de l’espècie aedes japonicus, gràcies a l’aplicació de ciència ciutadana mosquito alert.

Els entomòlegs inspeccionant la zona on es va trobar el mosquit. Imatge ROGER ERITJA

Font

NOTÍCIES CEAB

Nota de premsa rebuda el dia 09.08.2018 a les 21.18 hores


Un home de Siero (Asturias) va enviar una foto del mosquit, i els investigadors de Mosquito Alert, una plataforma impulsada per l’Obra Social ‘la Caixa’ i coordinada per investigadors del CREAF, el CEAB-CSIC i ICREA, van identificar aquest insecte d’origen asiàtic, portador de malalties com el virus del Nil Occidental.

Aquest mosquit s’adapta molt fàcilment a ambients freds de zones boscoses, com les del nord de la península ibèrica. Molt possiblement ha arribat a Espanya a través del transport de pneumàtics.

Malgrat ser un transmissor de malalties, la seva presencia no és alarmant per la salut pública, doncs la transmissió dels virus sol ser a les aus, alguna vegada passen a cavalls, però molt rarament a humans.

Els investigadors proposen combatre la seva propagació prenent les mateixes mesures de control que es fan servir per altres mosquits invasors, com el mosquit tigre. Una de les millor eines que tenim per evitar la seva expansió és no deixar aigua estancada, que és el lloc de cria ideal per les seves larves.


PER AMPLIAR

Mosquito Alert. Detectat per primera vegada a Espanya un nou mosquit invasor d’origen asiàtic gràcies a la ciència ciutadana

 

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *