Cau banda de lladres habitual a Blanes

Detenen un grup de delinqüents comuns després d’una persecució per balcons i terrats.

En total hi ha cinc detinguts, un dels quals havia aconseguit atrinxerar-se en un pis del centre del poble durant més de tres hores.

del15xaviii_xavo

Imatge del15xaviii_xavo

 

INFORMA AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES.- Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Tordera han detingut aquest dilluns un grup de delinqüents comuns, després que fossin detectats en un control rutinari de la Policia Local a dos quarts de sis del matí. Quan els agents els han aturat, han pogut detenir a tres dels sospitosos, que duien una arma de foc, mentre que els altres dos han aconseguit fugir. Ràpidament s’ha iniciat una persecució, on ja s’han incorporat els Mossos d’Esquadra i han aconseguit detenir un dels homes després d’una persecució per balcons i terrats dels patis interiors del carrer Sant Jordi, al centre del poble. El segon fugitiu, que també corria pels balcons, ha pogut entrar a un pis del número 9 d’aquest carrer, on s’ha atrinxerat durant més de tres hores. Al pis no hi vivia ningú i els Mossos l’han acabat detenint poc abans de les onze del matí. Inicialment s’ha sospitat que estava armat, però no duia cap pistola a sobre en el moment de la detenció.

Tot i que el control anava a càrrec de la Policia Local de Tordera, els agents han avisat de seguida els Mossos d’Esquadra per activar la recerca dels dos fugitius. Tots ells anaven en un mateix vehicle ocupat per cinc persones, que són delinqüents habituals, segons fonts properes al cas.

L’alcalde de Tordera, Joan Carles García, ha detallat en declaracions a l’ACN, que els cinc homes eren delinqüents comuns coneguts a la zona de Tordera, Blanes o Hostalric, i que es dedicaven a fer robatoris en comerços durant la nit. A Tordera, intueix l’alcalde que anaven a assaltar una farmàcia del centre del poble.

Els Mossos han resseguit el recorregut dels dos fugitius, que han anat saltant pels patis interiors del carrer Sant Jordi. Un d’ells ha estat interceptat a un pis del número 7 d’aquest carrer, on hi havia els propietaris dormint en aquell moment. “El teníem amagat aquí darrera mateix i l’altre estava amagat a l’edifici del costat”, explica en Carlos, un dels inquilins del pis.

L’home no hauria oposat resistència, segons detallen els testimonis, i a partir de llavors, pels volts de dos quarts de vuit del matí, l’operatiu s’ha centrat en la detenció del cinquè i últim sospitós, que s’havia atrinxerat al segon pis del número 9 del mateix carrer Sant Jordi. Era una casa on no hi viu ningú.”Estava al segon, que està buit, i han entrat per la teulada”, descriu l’Alfred, l’home que viu al primer pis d’aquest petit bloc de dues plantes del carrer. Els Mossos han evacuat el veí de casa seva pel risc de la situació i l’home ha passat el matí a casa d’uns familiars, segons ha explicat quan ha tornat al lloc, amb el cas ja resolt i la situació normalitzada.

Poc abans de les onze del matí, el grup d’intervenció dels Mossos d’Esquadra ha accedit a l’immoble i ha detingut el sospitós. En un primer moment se sospitava que l’home duia una arma de foc, però en el moment de la detenció no la tenia a sobre. S’investiga si l’ha llençada o perduda durant la persecució o si realment no estava armat.

Els detinguts estan acusat per tinença d’armes –almenys s’ha trobat una pistola a un dels primers tres detinguts–, però la investigació continua oberta per esclarir si aquests homes podrien haver participat en algun fet delictiu.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *