“Catalunya, Hola Família” a Blanes i arreu

  • Organitzat per l’Agència Catalana de Turisme (ACT), del departament d’Empresa i Coneixement, durant aquest cap de setmana les famílies que han visitat aquestes destinacions han pogut gaudir de més de 160 activitats en què han col·laborat 140 empreses especialitzades en turisme familiar.

  • A més, les famílies han pogut capturar, a través d’una app creada per a l’ocasió, els éssers mitològics “amagats” a les poblacions participants.

  • El segon cap de setmana del “Catalunya, Hola Família” tindrà lloc del 18 al 20 de maig a les sis destinacions de natura i muntanya certificades.

Catalunya, Hola Família_ _2

Més de 9.000 nens i nenes amb les seves famílies han participat en les activitats del primer cap de setmana del “Catalunya, Hola Família” que ha tingut lloc a 18 destinacions familiars de la costa catalana. Imatge GENCAT


FONT

NOTADEPRESS

Comunicació rebuda el dia 22.04.2018 a les 19:16 hores


Les destinacions de costa participants han estat Blanes, Calella, Calonge-Sant Antoni, Cambrils, Castelldefels, Castell-Platja d’Aro, El Vendrell, Lloret de Mar, Malgrat de Mar, Pineda de Mar, Roses, Salou, Sant Feliu de Guíxols, Sant Pere Pescador, Santa Susanna, Torroella de Montgrí-l’Estartit, Vila-seca-La Pineda Platja i Vilanova i la Geltrú. El director general de Turisme, Octavi Bono, ha explicat que “tant des de l’Agència Catalana de Turisme com des de les destinacions participants, l’experiència ha resultat satisfactòria. La gent s’ha interessat per la iniciativa, hi ha participat i ha gaudit. Els municipis i les empreses han treballat conjuntament i han demostrat com les destinacions turístiques familiars ofereixen experiències magnífiques per aquest segment. El turisme familiar és molt complex i cobrir les seves expectatives no és senzill. Avui hem demostrat que som una destinació familiar d’alt nivell”. Bono ha afegit que “els resultats  d’aquest primer cap de setmana turístic, sens dubte, ens animen a repetir l’any vinent amb la voluntat que el ‘Catalunya, Hola Família!’ tingui continuïtat”.

Durant tot el cap de setmana, les famílies s’han desplaçat per tot el litoral català, aprofitant els descomptes, les activitats gratuïtes i el bon temps. A més, els participants han pogut “caçar” als éssers mitològics “amagats” en aquestes destinacions i que formen part del patrimoni de llegendes de Catalunya, així com participar en tallers d’arqueologia, sortides en caiac, espectacles de pirates, excursions en bicicleta, recitals de màgia, castells, música, dansa, natura, gimcanes, i tot tipus d’activitats culturals, on no s’ha perdut de vista el dia de Sant Jordi.


Per a aquesta primera edició, el tema escollit ha estat «Llegendes en Família», amb l’objectiu de fer èmfasi en la història i la mitologia del territori. En aquest sentit, s’ha creat l’app “Llegendes en família” que ha permès buscar i “caçar” durant tot el cap de setmana, els éssers màgics creats per a l’ocasió i que han estat amagats en boscos, platges, places i parcs de les diferents destinacions familiars catalanes. Seguint el criteri i l’assessorament de l’expert en mitologia catalana Joan de Déu Prats, cada una de les destinacions ha rebut l’assignació d’un ésser màgic amb un lligam al territori.


L’acció “Catalunya, Hola Família” a la costa ha comptat amb la col·laboració de l’Àrea de Turisme de la Diputació de Barcelona, el Patronat de Turisme de la Costa Brava Girona i del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona. També han tingut una participació destacada en aquest primer cap de setmana: Caprabo, Danone, Devir, Educa Borràs, Montana Colors, Parentalis i Staedtler

Del 18 al 20 de maig, el torn de les destinacions d’interior

Desprès de la bona acollida del primer cap de setmana de Llegendes en Família, el Catalunya, Hola Família! Torna del 18 al 20 de maig, moment perquè les sis destinacions de natura i muntanya de turisme familiar organitzin el seu cap de setmana, juntament amb empreses i establiments turistics. Aquest cop els toca el torn a la Vall de Boí, les Valls d’Aneu, Berga, la Vall d’en Bas-Les Preses, les Muntanyes de Prades i Els Ports.

Segells de Turisme Familiar de l’Agència Catalana de Turisme

El turisme familiar és un dels projectes estratègics en la promoció turística de Catalunya. Per aquesta raó, l’ACT ha esmerçat nombrosos esforços en promocionar l’oferta turística catalana adreçada al públic familiar, tant a nivell nacional com internacional. El 30% del turisme que ve a Catalunya és familiar, xifra que arriba al 40% durant els mesos d’estiu. Pel que fa a la despesa, el turisme estranger que va viatjar en família a la nostra destinació el 2017 va generar 4.000 milions d’euros.

En aquest sentit, l’ACT ha estat pionera en la recerca i creació d’una certificació per a destinacions especialment sensibles amb el turisme familiar, amb segells d’especialització que garanteixen que la destinació disposa d’una oferta d’allotjament, restauració i oci adaptada a les necessitats de les famílies.

Natura i muntanya en família i Platja en família són segells d’especialització que atorga l’Agència Catalana de Turisme (ACT) a un municipi o conjunt de municipis, tot garantint que ofereixen uns determinats serveis i equipaments adaptats a les necessitats de les famílies amb nens. Es tracta a més d’un projecte de col·laboració publicoprivada, ja que els serveis poden ser oferts tant per instal·lacions i equipaments públics com per les empreses turístiques privades de la destinació.

Les destinacions certificades amb aquests segells destaquen per la seva qualitat i pel seu posicionament enfront el client familiar. Les destinacions que vulguin ser certificades amb aquests segells han d’acomplir una sèrie de requisits, tant a nivell de destinació com a nivell d’establiments i serveis turístics. En el cas de les destinacions d’interior, han de comptar amb com a mínim un recurs natural. A més, una part dels seus establiments han de comptar amb mesures específiques per a infants i la destinació ha de comptar amb una oferta lúdica adreçada a infants de diferents edats.

A Catalunya, a més de les sis destinacions amb el segell Natura i muntanya en família, i de la vintena de destinacions certificades amb el segell Platja en família, tres destinacions més es troben actualment en procés de certificació: Alp-la Molina-Masella, La Vall de Camprodon, i Sort-Rialp-Port Ainé.

Aquestes certificacions suposen més de 650 empreses implicades en la promoció del turisme familiar arreu de Catalunya, entre establiments d’allotjament turístic, empreses d’activitats, oficines de turisme i equipaments singulars


Llegir també

El món fantàstic de Blanes. Per Joan de Déu Prats

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *