Calvet balanç poti-poti amb Blanes pel mig

La Generalitat definirà el servei del tren llançadora al Prat i reclama operar-lo a través d’FGC.

  • Calvet insta Adif a iniciar les licitacions de la segona fase de l’obra d’instal·lació de vies i catenàries.  

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet i Valera (Vilanova i la Geltrú, 1968). Drets de còpia AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES.

Font agència ACN

Contingut informatiu rebut el 01/07/2019

La Generalitat definirà el servei del tren llançadora entre les terminals de l’aeroport del Prat i l’estació de Sants i aposta perquè continuï, com a mínim, fins al passeig de Gràcia. Ho ha explicat aquest dilluns el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, en una atenció als mitjans a la seu del departament.

Calvet ha assegurat que el ministeri de Foment i, concretament la presidenta d’Adif, ha reconegut -en resposta a una carta de Territori enviada a principis d’any- que és la Generalitat qui té la capacitat de definir com serà el servei (freqüències de pas, estàndards de qualitat, entre d’altres), ja que el servei es prestarà íntegrament en territori català.

Segons ha dit el titular de Territori, el tren llançadora tindrà ample de via ibèric per tal de poder entrar per les vies ordinàries a Sants i, en la mesura del possible, fins a l’estació de Sant Andreu Comtal.

A més, Calvet ha reclamat operar el servei a través de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). “Estem en condicions de prestar-lo directament”, ha dit. Calvet ha instat Adif a licitar les obres per desenvolupar la segona fase.

La segona fase de les obres implicarà instal·lar les vies i catenàries del tren.

Calvet ha dit que s’ha de desenvolupar “de manera immediata”. “Necessitem que les obres estiguin acabades per definir un bon servei”, ha argumentat.

Calvet ha negat que la definició del servei de la llançadora estigui retardant les licitacions.

La primera fase de l’obra ha consistit en la perforació del túnel per on ha de passar el tren, per sota de la pista principal de l’aeroport.

En una trobada prèvia amb periodistes per fer balanç del primer any al capdavant de Territori, Calvet ha insistit que la Generalitat està disposada a assumir la gestió de Rodalies per millorar-ne el servei. “No estem contents”, ha dit el conseller, sobre la gestió de l’empresa estatal Renfe, adscrita al ministeri de Foment i també en relació al traspàs de Rodalies, tema que Calvet vol reobrir.

El conseller de Territori ha dit que no admetran lliçons sobre com gestionar Rodalies i ha demanat una relació de “bilateralitat” amb l’Estat i que la gestió de Rodalies passi a mans d’FGC.

El conseller ha assegurat que el grau de qualitat d’FGC que perceben els usuaris és superior al de Renfe.

El president d’FGC, Ricard Font, va dir que l’empresa pública està preparada per assumir la gestió de Rodalies.

Grup de treball de la vinyeta

Calvet ha explicat que el pròxim 18 de juliol tindrà lloc l’última sessió del grup de treball de peatges, al qual qual s’ha incorporat el ministeri de Foment els últims mesos.

“Passem de l’estudi a projectes”, ha concretat.

El resultat de la feina del grup de treball serà la base que donarà “els principis inspiradors” per definir la implementació de la vinyeta, que és el sistema de tarifa plana per l’ús de vies d’alta capacitat que hauria de substituir els peatges.

La conselleria pilotada per Calvet vol avançar en com aplicar la vinyeta encara que ha reconegut que falta molta feina per fer perquè l’Estat ho accepti.

Calvet ha apuntat a la creació d’un consorci entre Estat i Generalitat per gestionar-ho o al traspàs de les vies de titularitat de l’Estat a Catalunya. “Considerem que anem tard”, ha afegit Calvet, i ha recordat que el 31 de desembre del 2019 venç la concessió del tram de l’AP-7 entre Vila-seca i Castelló, titularitat de l’Estat, i un any després, la C-32 nord de la Generalitat.

El conseller ha dit que el projecte de la vinyeta és una prioritat i serà el primer punt de l’ordre del dia quan es reuneixin amb el nou equip del ministeri de Foment, passada la investidura de Pedro Sánchez.

Segons Territori, la vinyeta estalviarà 160 MEUR l’any i permetrà invertir a 10 anys vista 6.700 MEUR en transport públic, a la millora de la xarxa viària i a subvencionar l’ambientalització de les flotes.

Inversió en manteniment de carreteres

Territori invertirà 107 MEUR l’any en manteniment ordinari de carreteres en els pròxims quatre anys. Un total de 430 milions d’euros.

Calvet ha afirmat que aquest import s’utilitzarà íntegrament a manteniment perquè es farà servir una nova manera de licitar els contractes per aprofitar tot l’import, encara que l’adjudicació sigui per un import inferior.

Al llarg del 2018, Territori va invertir 70 MEUR en xarxa viària (entre les inversions, les obres de la C-32 entre Blanes i Lloret o a la C-58 entre Terrassa i Sabadell) i va licitar obres per valor de 27 MEUR.

Legislació VTC i Ports

El departament confia poder portar al ple del Parlament la nova Llei de Ports que va impulsar l’exconseller Josep Rull després de l’estiu.

Pel que fa a la legislació que ha de regular el sector del taxi i també dels VTC, la conselleria espera desenvolupar-la el segon semestre del 2019 per portar-la a aprovació de Govern el primer semestre del 2020.

Calvet ha celebrat que la normativa dels VTC que fixa la precontractació del servei s’està aplicant “amb normalitat”.

Transport públic

Territori manté la posada en marxa de la tarifa quilomètrica de la T-Mobilitat l’1 de gener del 2021 però preveu que algunes parts del projecte es vagin posant en marxa al llarg del 2019.

Calvet ha concretat que el 2018 s’han destinat prop de 200 MEUR a la xarxa de metro, més de la meitat invertida en la línia L10 i les estacions de Foneria, Foc i Provençana així com Ciutat Judicial, que hauria d’entrar en funcionament aquest any.

D’altra banda, el conseller de Territori ha celebrat que la xarxa de busos ràpids (BRCAT) van comptar amb 21,5 milions de viatgers i ja s’han implementat 40 de les 43 línies previstes.

També ha explicat que volen ampliar a la B-23 els corredors específics amb el traspàs de la titularitat de la via a la Generalitat.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *