Caiaquista desaparegut entre Blanes i Mataró

DARRERA HORA (20.03.2018 – 10:56)

Un pescador ha trobat aquest dimarts el cos sense vida del caiaquista que va desaparèixer dissabte passat entre Blanes (Selva) i Mataró, segons han indicat els Mossos d’Esquadra. El cos ha estat localitzat entre les nou i dos quarts de deu del matí a unes vuit milles davant la costa de Blanes. Els equips d’emergència s’han desplaçat al lloc per poder retirar el cos, una tasca que es preveu complicada pel mal estat de la mar aquest matí a tota la Costa Brava. Es preveu que el cos sigui traslladat al Port de Blanes.

DARRERA HORA (19.03.2018 – 21:15)

Els equip d’emergències que participen en la recerca del caiaquista desaparegut dissabte entre Blanes (Selva) i Mataró han aturat el dispositiu després de diverses hores rastrejant per mar i aire la Costa Brava i la del Maresme. Salvament Marítim, que coordina les tasques, preveu continuar aquest dimarts tot i que el mal estat del mar podria impedir-ho. De fet, aquest dilluns a la tarda el temporal ja ha obligat a reduir el nombre d’efectius marítims. Durant tot el matí, Bombers, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil, Creu Roja i Salvament han estat pentinant diferents punts. Concretament, una embarcació i una unitat subaquàtica dels Bombers han resseguit la zona compresa entre Blanes i Santa Susanna, una embarcació de Salvament ha rastrejat la costa de Mataró, Pineda de Mar i fins a Malgrat de Mar i una altra de la Creu Roja ha pentinat la zona de Lloret de Mar fins a Arenys de Mar. Al migdia, s’hi ha incorporat una unitat aquàtica dels Mossos. A l’operatiu també hi ha participat un helicòpter de Salvament i un dels Bombers.

DARRERA HORA (19.03.2018 – 15:28)

La mala mar obligarà aquesta tarda a reduir el nombre d’embarcacions que participen a les tasques de recerca del caiaquista de 58 anys desaparegut dissabte entre Blanes (Selva) i Mataró. El cap de guàrdia dels Bombers de la regió de Girona, Jordi Marquès, ha explicat que el temporal dificultarà els treballs i que la previsió és que en les properes hores els mitjans aeris centrin el dispositiu. Marquès ha detallat també que durant aquest matí els diferents cossos de seguretat que participen a les tasques (Bombers, Mossos, Guàrdia Civil, Salvament Marítim i Creu Roja) han estat resseguint l’itinerari que sospiten que hauria pogut fer l’home així com les zones on el podrien haver dut les corrents marines. A més, ha explicat que l’home duia un neoprè posat que el podria fer flotar.

El dispositiu format pels Bombers de la Generalitat, Creu Roja, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil i Salvament Marítim -que coordina la recerca- s’ha reprès aquest matí i, de moment, no hi ha novetats sobre el caiaquista desaparegut dissabte entre Blanes i Mataró. El cap de guàrdia dels Bombers de Girona, Jordi Marquès, ha explicat que les tasques s’han centrat avui en resseguir la trajectòria que hauria fet l’embarcació i també les possibles zones on podria trobar-se tenint en compte la trajectòria del vent. “Estem seguint totes les possibles hipòtesis”, ha insistit. Concretament, una embarcació i una unitat subaquàtica dels Bombers han estat pentinant la zona compresa entre Blanes i Santa Susanna, una embarcació de Salvament Marítim rastreja la costa de Mataró, Pineda de Mar i fins a Malgrat de Mar i una altra embarcació de la Creu Roja pentina la zona de Lloret de Mar fins a Arenys de Mar. A més, un helicòpter de Salvament Marítim està sobrevolant la part de la Costa Brava i la costa del Maresme.Marquès ha assegurat que les tasques es mantindran al llarg del dia d’avui però que la mala mar obligarà a reduir el dispositiu, sobretot de les embarcacions petites que hi participen i a centrar la recerca en els mitjans aeris de Salvament Marítim i de Bombers. En aquest sentit, ha explicat que de cares a la tarda, la intenció és fer relleus dels dos helicòpters.

DARRERA HORA (19.03.2018 – 10:29)

Els equips d’emergència han reprès aquest dilluns cap a les deu del matí la recerca del caiaquista de 58 anys que es va perdre dissabte passat entre Blanes (Selva) i Mataró. El dispositiu està format pels Bombers de la Generalitat, Creu Roja, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil i Salvament Marítim, que coordina la recerca. Concretament, una embarcació i una unitat subaquàtica dels Bombers pentinen la zona compresa entre Blanes i Santa Susanna, una embarcació de Salvament Marítim rastreja la costa de Mataró, Pineda de Mar i fins a Malgrat de Mar i una altra embarcació de la Creu Roja pentina la zona de Lloret de Mar fins a Arenys de Mar. A més, un helicòpter de Salvament Marítim sobrevola la part de la Costa Brava i la costa del Maresme.


  • Busquen un caiaquista de 58 anys que es va perdre aquest dissabte

  • Aquest diumenge al matí els equips d’emergència han trobat l’embarcació a Malgrat amb els estris personals però no l’home

AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES

Informació datada el dia 18.03.2018 a les 14:20 hores

Els equips d’emergència estan buscant des d’aquesta matinada un caiaquista de 58 anys que es va perdre entre Blanes (Selva) i Mataró.

Durant tota la nit i aquest diumenge al matí s’ha pentinat la zona i s’ha aconseguit localitzar l’embarcació amb la que es desplaçava, a més de tots els seus estris personals, cinc milles mar endins a l’alçada de Malgrat de Mar (Maresme).

El caiaquista va sortir dissabte a primera hora de la capital del Maresme amb la intenció de fer una travessia fins a la capital de la Selva Marítima, on es preveia que arribés pels volts de les quatre de la tarda.

L’home és expert en caiac i ja havia fet en diverses ocasions aquesta ruta.

Al veure que no arribava el germà de l’home, que l’anava seguint per terra, va donar l’alerta als equips d’emergència que de seguida es van posar a treballar.

Les tasques de rescat les coordina Salvament Marítim i també hi col·laboren equips especialitzats de la Guàrdia Civil, els Mossos d’Esquadra, Bombers, a més de la Policia Local de Blanes.


Embarcació recerca desaparegut

Pla mig d’una de les embarcacions que busca el caiaquista aquest diumenge 18 de març de 2018 a Blanes. Imatge AJUNTAMENT DE BLANES


ALTRES FONTS:

Servei de Comunicació Ajuntament de Blanes

Comunicació datada el dia 8.03.2018 a les 14:43 hores

  • Protecció Civil i Policia Local de Blanes col·laboren en la recerca d’un home desaparegut al mar

  • L’home, de 58 anys, va sortir amb un kaiac dissabte al matí de Mataró i havia d’arribar a Blanes a la tarda. La seva embarcació l’han trobat a cinc milles mar endins davant de Malgrat de Mar

Efectius de Protecció Civil i Policia Local de Blanes estan donant suport a la recerca que s’ha iniciat aquesta matinada de diumenge per localitzar un home de 58 anys que ha desaparegut al mar. La recerca l’encapçalen efectius de Salvament Marítim, Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat i Guàrdia Civil, que estan fent batudes per mar i aire.

A Blanes s’ha fet una exhaustiva inspecció visual des de terra per tot el terme municipal: des de la punta de la Tordera fins a Cala Treumal, incidint especialment en els llocs de difícil accés com ara penya-segats i roques. El desaparegut va sortir el matí d’aquest passat dissabte des de Mataró i tenia previst fer una travessia a bordo d’un kaiac fins a Blanes, on havia d’arribar pels volts de les quatre de la tarda.

El seu germà, que es coordina amb el kaiaquista en aquest tipus de sortides que sol fer habitualment amb l’ajut d’un aplicatiu del mòbil, l’anava seguint des de terra i va perdre contacte. Finalment, ha donat avís de la seva desaparició pels volts de la una de la matinada a Salvament Marítim, activant-se tot el protocol de manera immediata.

El kaiac a bordo del qual viatjava l’home s’ha localitzat 5 milles mar endins a l’alçada de Malgrat de Mar. Una embarcació ha trobat el kaiac i l’ha remolcat fins al port esportiu del Club de Vela Blanes, on efectius dels Mossos d’Esquadra han procedit a endur-se’l per fer una investigació més exhaustiva. A l’interior del kaiac hi havia el telèfon mòbil, la documentació i estris personals del desaparegut.

El familiar del kaiaquista ha explicat que el seu germà és força experimentat en aquets tipus de sortides a la mar. Per això, en aquesta darrera anava perfectament preparat, amb un vestit de neoprè i una armilla, entre d’altres mesures de precaució i seguretat.


MATERIAL COMPLEMENTARI

Existeixen dues piragües ben definides:

  • la Canoa
  • el Kayak

La Canoa, construïda a base de troncs buidats d’arbres o amb pells d’animals prèviament tractades, és una embarcació de transport utilitzada per pobles primitius del Canadà. En aquest tipus d’embarcació el palista s’impulsa amb una pala d’una sola fulla, s’arrepenja sobre un o els dos genolls i no te una altra manera de governar l’embarcació que la pròpia pala amb la tècnica denominada repaleig.

El Kayak, embarcació d’origen esquimal, construïda amb ossos i pells d’animals, pràcticament cobertes en la seva totalitat. Fonamentalment utilitzada per caçar i pescar, el tripulant va assentat, avança gràcies a una pala de doble fulla i és possible dirigir el rumb de l’embarcació amb un timó que es domina amb els peus.

Podem considerar que el Kayak de Mar és una especialitat de Turisme Nàutic que obre un món de possibilitats d’aventures i  viatges increïbles, a través de litorals, pantans i rius, als seus practicants. Aquest esport d’aventura es converteix en un excel·lent mitjà per fer turisme, conèixer nous racons, fer amistats i ocupar el nostre temps de lleure mantenint una acceptable forma física.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *