C32 també es juga a Europa com el procés

Catalunya En Comú demana a la Comissió Europea que investigui la prolongació de la C-32

  • L’europarlamentari Ernest Urtasun considera que el projecte vulnera una directiva europea 

Imatge AA.COM.TR

Font agència ACN

Contingut rebut 18/07/2019

L’europarlamentari de Catalunya En Comú, Ernest Urtasun, ha presentat aquest dijous una pregunta a la Comissió Europea (CE) denunciant el projecte de prolongació de la C-32 entre Blanes i Lloret de Mar (Selva).

Urtasun demana al govern comunitari que investigui perquè el Departament de Territori i Sostenibilitat ha tirat endavant un projecte sense respectar la Llei del Canvi Climàtic.

A més, en la pregunta, Urtasun demana a la Comissió Europea si considera que l’ampliació de l’autopista vulnera una directiva europea sobre l’avaluació de l’impacte ambiental de determinats projectes públics i privats.

En el seu escrit, l’europarlamentari avança que el projecte ja ha estat suspès cautelarment i recorda que el Govern té “alternatives pendents de dotació pressupostària amb un impacte ambiental menor”.


RELACIONAT

Un recital de música i poesia homenatja els activistes que combatien la tala d’arbres per a la prolongació de la C-32

  • La plataforma calcula que les obres, aturades cautelarment per ordre judicial, han arrasat unes 10 hectàrees

Font agència ACN

Rebut 21/07/2019

Un recital de música i poesia ha servit com a homenatge, aquest diumenge, dels activistes que durant cinquanta dies s’han col·locat davant les màquines que talaven arbres a Lloret de Mar (Selva) per construir la prolongació de la C-32.

Les coneixen com “les emboscades” i son majoritàriament dones que “es van jugar la vida” per protegir els boscos, segons ha explicat Neus Dalmau, membre de la plataforma Aturem la C-32.

Els ecologistes calculen que les obres, aturades cautelarment per ordre judicial perquè el TSJC sosté que el projecte de la Generalitat no compleix amb la llei de canvi climàtic, han arrasat unes 10 hectàrees.

“Continuarem amb la lluita”, ha afegit un altre activista, Frederic Guich.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *