C32 quan la Generalitat ens dóna pel sac*

AUTOPISTA C-32, L’AUTOPISTA DE LA COSTA BRAVA. 

 • “Les Plataformes SOS Costa Brava i Aturem la C-32 volem denunciar públicament l’obsessió de la Generalitat de fer una autopista a la Costa Brava”. 

 • “La nova licitació de l’obra de prolongació de la C-32 del tram Blanes – Lloret de Mar i la petició d’informes pel tram Lloret de Mar – Tossa de Mar és una mostra més que aquest govern fa un doble joc. Per una banda en matèria de sostenibilitat, i per l’altra, per la manca de transparència que implica que la licitació, tot i ser una obra pública, la faci la mateixa concessionària”. 

Imatge LA CAMPANA EDITORIAL


Opinió de DdB: Si caigués del cel un marcianu MBA no entendria el sistema de gestió establert per a la xarxa d’autopistes a Catalunya. Però si li expliques que els Pujol, els Roca i els Alavedra hi han passat pel Consell d’Administració d’ACESA, o d’Abertis que tant li fot, llavors sí que ho entendria clarinete. Recomano vivament llegir l’exconseller Sanuy; i automàticament entendreu moltes coses que ara no enteneu. Madrid ens roba? En todas partes cuecen habas que diria la meva àvia, natural d’Aragó


Font ATUREM C32

Nota de premsa rebuda el 26/02/2019 a les 8:49

Des de les plataformes denunciem l’escàndol, a molts nivells, que representa aquest intent d’Autopista de la Costa Brava i exigim una reunió amb la conselleria. Tenim pendent d’executar un carril bus Blanes – Lloret de Mar, l’arranjament de la perillosa C-63 des de Vidreres, els nous accessos contemplats en el planejament urbanístic de Blanes i, en comptes d’impulsar-ho, ens trobem que la conselleria pretén allargar l’autopista fins a l’emblemàtica Tossa.

La Generalitat ignora la suspensió cautelar del projecte del tram Blanes-Lloret de Mar i té la intenció de tirar endavant, de la mà d’Abertis i les empreses privades, un projecte que vol fer passar per nou i revisat, quan en realitat no fa cas a la petició dels jutjats i apressadament i de manera molt poc transparent segueix la seva cursa cap a la destrucció dels nostres boscos.

Si el tram Blanes – Lloret de Mar està en suspensió cautelar i evita contrastar les opcions de desdoblament i traçat alternatius, ara la Generalitat accelera i demana informes ambientals per seguir amb un nou tram fins a Tossa de Mar. Ho trobem escandalós i contrari a tota lògica ambiental i de respecte envers el territori i les persones que hi vivim tot l’any.

El tram fins a Lloret de Mar, com és sabut i denunciat, suposaria la destrucció de més de 60 hectàrees, de bosc, amb la tala de més de 60.000 arbres, impacte paisatgístic brutal, amb viaductes, falsos túnels i moviments de terres que trenquen la funció de corredor natural que fan aquests boscos.

La doble moral amb la que actua la Generalitat abona l’especulació sobre el territori contribuint a augmentar-ne la pressió urbanística i convertint aquesta part de la Costa Brava en un parc temàtic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

El cost del projecte ha augmentat fins als 63 milions d’euros, un cost excessiu per tan sols 7km d’autopista, i amb el problema per resoldre encara de qui i de quina manera es paga. Recordem que la Generalitat té un conveni signat amb Abertis amb la possibilitat d’allargament de peatges de tota l’autopista C-32 des de Blanes a Barcelona, això, en un context de revisió de tots els peatges i la confrontació amb a la polèmica vinyeta.

Una situació financera que segueix la línia d’enriquir amb diner públic les empreses privades, de fet la licitació l’executa la mateixa concessionària, amb la manca de garanties i transparència, que caldria per una despesa pública d’aquesta importància.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, de moment el Sr. Damià Calvet, nega a SOSCostaBrava des de fa més de dos mesos una reunió per parlar de l’afer. Exigim a la conselleria que atengui la petició i afronti el dèficit democràtic que acompanya la decisió sobre la prolongació d’aquesta innecessària infraestructura.

Cal recordar que la consulta popular va donar per resultat un vot contrari de més del 70% i que mai s’han atès a les alternatives proposades des de la ciutadania, que evitarien un autopista que creuaria la Costa Brava i ompliria el nostre saturat territori de més cotxes.


COMPRAR ELS LLIBRES DE FRANCESC SANUY


*NOTA BENE

Segons el DIEC, l’expressió donar pel cul és vulgar. No se’n recullen variants com donar/prendre pel sac, enforquillar, passar per la pedra (més genèrica). En tot cas “deixa’t donar pel cul” o “fes-te sodomitzar”; però això darrer grinyola per massa formal. Podem canviar “donar” per “dar”. Una solució intermèdia és “fes-te encular”, que no queda tan formal

You may also like...

3 Responses

 1. Setciències ha dit:

  El polític i advocat Francesc Sanuy va ser conseller de Comerç, Consum i Turisme amb Jordi Pujol i fou delegat del Govern a Madrid. Va ser un crític demolidor del poder financer i va definir l’entramat del gran diner espanyol com a “capitalisme Cibeles”

 2. Isabel Martí ha dit:

  Una cultura vastíssima i una intel·ligència encara més gran. Sense parangó. Hem perdut un “Pepito Grillo”. Recordeu que el primer llibre va ser Som 6 milions d’innocents (menys uns quants espavilats). Fa vint anys en Sanuy ja ens avisava. Pràcticament no en va sortir ni una notícia als mitjans.’

 3. Miquel Carrizosa ha dit:

  L’exconseller de Comerç de la Generalitat de Catalunya va ser una de les veus més crítiques i lúcides amb la política i l’economia catalana de l’última década. Requiéscat in pace

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *