C32 pluja d’arbres caient mentre passeges

La plataforma Aturem la C-32 denuncia una “tala il·legal” d’arbres prèvia a la construcció del nou tram d’autopista.

  • El Departament de Territori defensa que es tracta d’unes obres de servei prèvies a l’allargament de la carretera i que el projecte està aprovat. 

Imatge ACN-CCMA

Font agència ACN

Contingut informatiu rebut el 30/05/2019

La plataforma Aturem la C-32 ha denunciat la “tala il·legal” d’arbres en una zona propera a una urbanització de Lloret de Mar (Selva).

Segons ha afirmat el portaveu la plataforma, Joan Mora, aquests treballs es fan en uns terrenys que “estan sota una suspensió judicial” pel primer projecte de la C-32 que va presentar el Govern d’ampliació de l’autopista.

De tota manera, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha justificat les obres recordant que es tracta d’unes obres de servei prèvies a l’allargament de la C-32 i que és un projecte aprovat pel Govern català i per això en defensa la legalitat.

D’altra banda, la plataforma s’ha queixat que la tala d’arbres “no està ben senyalitzada” i es fan en una zona en què “la gent ve a passejar i els hi pot caure un arbre al cap”.


REFOSA D’INFORMACIÓ

Les obres de la C-32 han arrencat amb polèmica al municipi de Lloret de Mar (Selva).

El portaveu de la plataforma Aturem la C-32, Joan Mora, ha denunciat que el Departament de Territori i Sostenibilitat ha autoritzat una “tala il·legal” d’arbres al costat de la urbanització Condado del Jaruco.

L’empresa contractada pel Departament ha començat a tallar arbres i han especificat que es tracta d’unes obres de servei prèvies a l’ampliació de l’autopista que ha d’arribar fins al municipi de la Selva.

De tota manera, des de la plataforma han assegurat que aquestes obres no es poden fer perquè els terrenys “estan sota una suspensió judicial”.

L’entitat es refereix a la mesura cautelar que va aprovar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre el primer dels projectes que el Govern ha realitzat sobre l’ampliació d’aquesta autopista a la comarca de la Selva.

El Departament de Territori ha recordat que mentre el TSJC paralitzava aquest projecte, es va començar a treballar en un nou document amb un nou informe d’impacte ambiental per tal de poder desencallar l’autopista.

A més, fonts de Territori han assegurat que el nou projecte de carretera compta amb el consens dels ajuntaments i un gran nombre d’entitats. De fet, després de passar per exposició pública tan sols va tenir tres al·legacions.

Pendents del TSJC

D’altra banda, des del Govern han justificat que les obres es poden seguir tirant endavant perquè el desembre passat el TSJC va enviar una diligència avisant que la suspensió cautelar del primer projecte no condicionava les obres del que hi ha ara en tràmit.

Per això, des del Govern han detallat que ja fa dos mesos van començar a treballar en les tasques prèvies a l’ampliació de l’autopista.

Aquestes obres van engegar-se després d’un procés de licitació i adjudicació que es van poder fer perquè es complia la legalitat, han explicat fons del Departament.

Tot i així, des de la plataforma ho veuen com “un frau de llei” ja que creuen que malgrat que s’hagi redactat un projecte nou, es tracta del mateix que el TSJC va aturar.

A més, Mora ha recordat que van presentar un recurs contra el nou estudi d’impacte ambiental al TSJC que “està acceptat a tràmit”.

Conjuntament amb aquest recurs, també es va demanar la suspensió cautelar de les noves obres i ara el Govern té un període de temps per presentar al·legacions.

Tot i així, el Departament s’empara en la llei de carreteres per recordar que fins que un jutge no aturi les obres, es poden tirar endavant.

Queixes per la senyalització

La plataforma Aturem la C-32 també ha lamentat que els treballs de tala d’arbres hagin començat “sense senyalitzar”.

Joan Mora ha explicat que en la zona on hi ha les màquines treballant “la gent ve a passejar i els hi poden caure arbres al cap”.

De fet, una membre de la plataforma ha assegurat que un ciclista s’ha espantat després de veure com queia un arbre a prop del camí per on passava i que no estava senyalitzat.

Des del Departament han assegurat que s’està establint un perímetre de seguretat en totes les zones de treball per garantir la seguretat de tothom.

De fet, en tots els camins ja hi ha tanques informatives.

De tota manera, des de la plataforma demanen que les tanques es posin des del principi del camí i no només en el tram on hi ha les màquines treballant.


CONTRASTANT

Territori assegura que ha parlat amb tots els ajuntaments implicats en les obres de la C-32

Agència ACN

03/06/2019

El Departament de Territori i Sostenibilitat desmenteix cap irregularitat en les obres que s’estan portant a terme prèvies a l’ampliació de la C-32 a Lloret de Mar (Selva).

Després que la setmana passada Lloret En Comú es queixés que no hi havia cap comunicació de l’inici d’obres, fonts de Territori ho han desmentit.

De fet, ha assegurat que han parlat amb els tres ajuntaments afectats per les obres (Blanes, Lloret de Mar i Tordera) i hi ha una comunicació oficial dels treballs.

A més, el Departament també ha afirmat que els consistoris tenen els projectes, els informes pertinents i tots els escrits necessaris per tirar endavant les obres de servei que s’estan portant a terme aquests mesos.

També han detallat que els tècnics de Territori i els dels ajuntaments estan en contacte de forma periòdica per posar-se al dia de l’evolució de les obres.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *