C-32: La Generalitat, per collons. Y la Generalidad del 155, por cojones

  • Poder financer i poder polític tornen a provar l’allargament de l’autopista C32 fins a Lloret de Mar.

c-32-perllongament RÀDIO TORDERA

Decepció davant l’engany continuat del nostres representants polítics quan prenen decisions que ens afecten a tots, sense cap tipus de diàleg obert, compromès i democràtic. Imatge RT


FONT

Plataforma ciutadana ATUREM C-32

Nota de prensa rebuda el dia 05.04.2018 a les 15:47 hores


El projecte d’ampliació de l’autopista C32 entre Blanes i Lloret de Mar està suspès cautelarment com a conseqüència d’un recurs judicial interposat per la Plataforma Aturem la C32 que posa de relleu les deficiències del projecte en matèria ambiental i de sostenibilitat.

Una qüestió, l’ambiental, que no es pot menystenir quan està en joc la conservació del Patrimoni Natural i Cultural que representen els turons i els paratges del Santuari del Vilar, Sant Pere del Bosc i les Alegries.

En aquest context, i malgrat la suspensió cautelar que afecta el projecte d’ampliació, la Direcció General d’Infraestructures de Mobilitat, dirigida pel Sr. Javier Flores, ha tornat a iniciar els tràmits per a executar el mateix projecte, sense modificar-ne ni una coma.

Aquest tràmit es fa a esquenes del recurs judicial presentat i en contra de la voluntat dels pobles de Blanes i Lloret de Mar que van expressar contundentment, en la consulta celebrada l’abril del 2016, el seu rebuig a aquesta infraestructura.

Des de la Plataforma Aturem la C32, desconeixem els interessos que amaga aquesta ampliació de l’autopista C32 sobre un territori tant sensible, però ens podem imaginar que té relació amb la futura renovació de les concessions d’autopistes que estan previstes en els propers anys.

Casualment, fa pocs dies s’ha anunciat que la concessionària d’autopistes Abertis passarà a mans de l’empresa ACS, propietat de Florentino Pérez, després d’una de les operacions econòmiques més gran dels darrers anys.

D’aquesta manera pensem que es pretén prorrogar el pagament per ús de les principals vies de comunicació catalanes, el que significa perpetuar l’històric greuge comparatiu amb altres zones de l’Estat Espanyol.

Tampoc se’ns escapa que l’arribada de l’autopista a Lloret de Mar està vinculada a una nova onada de creixement urbanístic al voltant del nou camp de Golf i de la gran superfície comercial que s’està construint.


Més totxos a costa de la destrucció del nostre Patrimoni Natural i Cultural i més grans superfícies comercials en detriment del comerç local i de proximitat.. En resum, més dels mateixos errors que s’han comès fins al moment; inversió en turisme de masses, en comptes d’apostar per allò que ens diferencia, el nostre Patrimoni, i per un turisme respectuós amb l’entorn.


L’autopista no millorarà la mobilitat dels treballadors que cada dia es mouen entre aquests dos municipis, ni tampoc la dels turistes que van d’una banda a l’altra d’aquest territori per conèixer les seves platges i els pobles, ni ajudarà a millorar el deficient transport públic de la zona.

L’autopista només servirà per perpetuar un model de mobilitat per pagament fonamentat en l’ús del vehicle privat, en detriment d’un dels espais naturals més emblemàtics, i pràcticament dels únics que encara queden, de la Costa Brava Sud. D’aquesta manera, el Departament de Territori i Sostenibilitat està impulsant projectes que van en sentit oposat a les polítiques contra el canvi climàtic i el turisme sostenible, de les que tant s’omplen la boca.

Som molts que diem que no al projecte d’ampliació de la C32 i encara fem molta falta.


Aquest és el bosc que volem conservar

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *