C32 elevar la burla a l’insult

Iván Prado Pallasos en rebeldía

 

NOTA DE PREMSA PLATAFORMA ATUREM C32.- Aquest passat dilluns 13 de juny, l’Ajuntament de Blanes va fer arribar a la Plataforma Aturem la C-32 la resposta oficial de la Generalitat de Catalunya en relació al traspàs del resultat del NO al projecte d’allargament de la C-32 que va sortir del procés participatiu que es va fer en aquest municipi.

 

Volem destacar els següents compromisos adquirits per la Generalitat

– Es crearà una comissió pública per a la millora mediambiental del projecte.

– Es contestaran una per una les al·legacions, presentades fa prop d’un any, al projecte.

– Es faran estudis complementaris a l’estudi d’impacte ambiental existent.

 

A dia d’avui volem fer notar que:

– No hi ha data d’aprovació del projecte.

– No hi ha data per la resposta a les al·legacions.

– No hi ha voluntat de canviar el conveni signat al març de 2015 amb Abertis que preveu l’opció d’allargament de la concessió de peatges.

– Segons la Generalitat l’execució del projecte de la C-32 és garantia que es farà el carril bus Blanes-Lloret, mai s’han plantejat d’invertir l’ordre?

– Segons el conseller Rull, el projecte de la C-32 no té cap relació amb l’augment de projectes urbanístics a Tossa de Mar.

– Els polítics de l’Ajuntament de Blanes han estat incapaços de portar el NO del procés a la Generalitat de manera contundent, inequívoca i amb unitat. L’acta de la reunió evidencia que cada partit va voler dir la seva i que en cap cas l’esperit d’unitat que es desprèn del procés de participació, i de la moció aprovada per unanimitat al ple municipal, s’ha aprofitat per donar una resposta en nom de la ciutadania de Blanes.

 

Lamentem que el procés de participació, amb l’esforç humà i econòmic que va suposar per Blanes, es desaprofiti en el moment culminant de donar la resposta del territori a l’ens que té la potestat sobre l’obra. Fins el darrer moment s’han imposat els posicionaments dels partits i s’ha fregat la burla a la ciutadania que va participar en la votació. En relació a la Generalitat de Catalunya i a les respostes del conseller Rull volem recordar que els estudis complementaris en base a un estudi d’impacte ambiental caducat i fora de la llei és elevar la burla a l’insult. Feia temps que no veiem tants eufemismes i compromisos demagògics en una resposta oficial a un Ajuntament, i a una ciutadania que pateix i té neguit pels anuncis d’un projecte que posa, com a mínim, en dubte solucionar un problema de mobilitat sense malmetre els nostres boscos.

La Plataforma Aturem la C-32 fa saber que lluny de caure en el desànim que la via política sembla alimentar, seguirà amb la seva tasca de vetllar per la preservació del territori i per una mobilitat sostenible, i que malgrat tot, demana formar part de la comissió pública i anuncia noves accions durant el període estival, coincidint en els moments de més afluència a la zona de la Selva Marítima. Som molts i fem molta falta.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *