C32 cara a cara amb el conseller Calvet

Fotografia de l’acció a Tordera. Drets de còpia ATUREM C32

Font ATUREM C32

Comunicat de premsa rebut el 13/04/2019

Un nombrós grup de membres d’Aturem la C-32 ha anat avui a Tordera a interpel·lar al conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que assistia a la inauguració de la Fira del Mercat del Ram.

El conseller s’havia negat reiteradament a reunir-se amb ells per tractar diversos temes al voltant de l’allargament de l’autopista.

La plataforma també ha volgut mostrar així, el seu rebuig i indignació davant l’anunci per part de la Generalitat de l’inici dels treballs previs a la construcció del nou tram de l’autopista de la Costa Brava C-32 fins Lloret.

Durant tota la visita el conseller ha estat acompanyat de pancartes i cartells que li recordaven en tot moment que l’autopista fins a Lloret no és benvinguda.

Al final de la visita el conseller ha parlat durant uns minuts amb els portaveus d’Aturem la C-32. A la conversa li han recordat a Damià Calvet que hi ha un recurs judicial en marxa en contra del projecte d’allargament, i que l’obra està parada cautelarment pel mateix jutjat. A més, li han mostrat la seva indignació ja que malgrat això, la Generalitat ha tirat pel dret i ha redactat un nou projecte, en front del qual des d’Aturem la C-32 també ha interposat un recurs.

Aquest segon projecte s’està executant de forma accelerada fins a tal punt, que ahir mateix s’anunciava el començament de les obres prèvies a la construcció de l’autopista. Davant d’això, se li ha exigit al conseller que aturi qualsevol obra fins a que es resolguin els processos judicials.

Els portaveus de la plataforma han volgut fer notar el menys-teniment que la Generalitat ha tingut envers la gent del territori recordant-li a Calvet que al 2017, a les consultes populars realitzades a Blanes i a Lloret, la població va dir no per una àmplia majoria a l’allargament de l’autopista. La Generalitat va ignorar aquests resultats i mai ha volgut atendre les alternatives proposades des de la ciutadania.

Un altre tema que s’ha volgut aclarir amb el conseller és el perquè la Generalitat vol tirar endavant aquesta obra que suposa un desmesurat cost econòmic -recordem 71 milions d’euros per un tram de 6,5 Km. d’autopista- malgrat hi ha projectes molt més barats que resoldrien millor els problemes de mobilitat de la zona.

Cal recordar que el desdoblament de la carretera GI-682 entre Blanes i Lloret amb un cost que suposaria la meitat va ser aprovat el 2015 i encara no s’ha executat. El conseller Calvet s’ha excusat dient que hi ha molts altres projectes parats arreu de Catalunya per manca de pressupost, però que en el cas de l’autopista tenien la manera de finançar-la i la tirarien endavant.

Davant d’aquests paraules un dels portaveus de la plataforma ha preguntat sobre aquest finançament i el conseller en aquest mateix moment ha donat per finalitzada la conversa. I és que no hem d’oblidar, que la inversió en la construcció la farà Abertis-Invicat i això, segurament des de la Generalitat no es vol dir massa alt.

Damià Calvet s’ha compromès a rebre en les properes setmanes als membres de la plataforma Aturem la C-32 perquè li puguin explicar els arguments pels quals defensen que aquesta obra no resoldrà els problemes de mobilitat del territori.


RELACIONAT

La Generalitat comença les obres prèvies a l’allargament de la C-32 fins a Blanes i Lloret.

Des de SOS Costa Brava exigeixen al Govern que “si s’estima el territori” abandoni el projecte.

Font agència ACN

Contingut informatiu rebut el 11/04/2019

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha començat els primers treballs previs a l’allargament de la C-32 en el seu tram entre Tordera (Maresme) i Lloret de Mar (Selva).

De moment, les màquines han començat a remoure la terra per l’aixecament topogràfic i cales als termes municipals afectats per l’allargament de la carretera.

Properament es desviaran alguns dels serveis bàsics com ara la llum, l’aigua o el telèfon.

Des de l’entitat SOS Costa Brava no entenen “les presses de la Generalitat en començar una infraestructura que la gent no vol”. Així ho ha afirmat un dels membres de la plataforma, Eduard de Ribot, qui també ha exigit al Govern que “si s’estima el territori”, paralitzi el projecte de l’autopista.

L’allargament de la C-32 entre Tordera (Maresme) i Lloret de Mar (Selva) sembla més a prop que mai i les màquines han tornat a trepitjar la zona després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) suspengués cautelarment les obres ara farà dos anys.

Després que el Govern veiés difícil resoldre la judicialització d’aquesta nova carretera, durant la primavera de l’any passat va optar per tramitar un nou projecte de la mateixa infraestructura.

Ara, preveu deixar-ho tot a punt abans de començar a executar-lo i per això les màquines ja han començat a remoure la terra per agafar cales a diferents punts dels municipis de Tordera, Blanes i Lloret de Mar.

Es preveu que en els propers mesos es comencin a desviar els serveis bàsics com ara la llum, l’aigua o la telefonia.

Les tasques prèvies a l’inici de les obres del projecte d’allargament duraran uns nou mesos.

De moment, l’arribada de la C-32 fins a Lloret encara està en fase de licitació i per això caldrà esperar uns mesos que s’adjudiquin aquestes feines a una empresa.

Tot i així, el Govern català ha optat per tirar endavant les tasques prèvies a les obres i així avançar en el futur traçat.

SOS Costa Brava demana que s’aturin

De moment, les primeres màquines ja han generat el rebuig de les entitats contràries al projecte. SOS Costa Brava ha afirmat que no entén “les presses de la Generalitat” en l’inici d’aquests treballs.

Creuen que podria ser una maniobra electoralista, de cara als comicis municipals que hi haurà al mes de maig.

De tota manera, un dels membres de la plataforma, Eduard de Ribot, ha demanat al Departament de Territori i Sostenibilitat que “almenys tinguin la deferència d’esperar al TSJC”. De fet, de Ribot ha recordat que Aturem la C-32 ja va portar als tribunals l’estudi ambiental del nou projecte que ha aprovat la Generalitat mentre els tribunals no es pronuncien sobre el primer, que està suspès cautelarment.

Des de l’entitat també van demanar la suspensió cautelar del segon projecte i ara caldrà que el jutge es pronunciï.

Una carretera “que la gent no vol”

De Ribot ha lamentat que Territori engegui les obres d’una “infraestructura que la gent no vol” i ha recordat que els habitants de Lloret i Blanes es van pronunciar en contra de la carretera en una consulta popular el 2016 amb un 76% dels vots en contra.

Per això ha afirmat que la Generalitat hauria de buscar “alternatives” al model que han proposat.

A més, des de SOS Costa Brava creuen que “no té sentit” que el Departament presenti una moratòria de llicències urbanístiques i elabori un Pla Director Urbanístic del litoral gironí per garantir-ne la preservació, però a la vegada impulsa “infraestructures innecessàries que arrasen amb el territori”.

Per això ha exigit al conseller Damià Calvet que “si s’estima el territori” paralitzi les obres.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *