C32 al país de les meravelles. Pfff…

DARRERA HORA

Calvet defensa que el nou estudi de la C-32 ha refet els anteriors i confia que els opositors en vegin “la utilitat”.

AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES

Contingut rebut el 29/06/2020

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, defensa que el nou estudi informatiu i d’impacte ambiental de la prolongació de la C-32 entre Tordera (Maresme) i Lloret de Mar (Selva) esmena els errors de l’anterior i que van fer el TSJC suspengués cautelarment el projecte en dues ocasions. “Hem refet allò que se’ns havia demanat, ara ho hem presentat i segueix el tràmit amb normalitat”, ha afirmat el conseller. Calvet reitera que és una infraestructura “necessària” per a la mobilitat entre el Maresme i la Selva marítima i confia que la plataforma Aturem la C-32 en vegi “la utilitat” un cop analitzats els nous documents, sotmesos a informació pública. “El Govern de la Generalitat el vol tirar endavant”, ha afirmat el conseller.


Territori i Sostenibilitat sotmet a informació nous estudis del perllongament de la C-32 entre Tordera i Lloret de Mar.

  • Els documents complementen l’estudi informatiu anteriorment impulsat i analitzen aspectes relacionats amb la qualitat de l’aire i el canvi climàtic i noves alternatives de traçat. 
  • Es preveu que la carretera projectada, lliure de pagament, tingui una longitud de 6,5 quilòmetres, estigui formada per tres carrils i compti amb un ramal d’1 quilòmetre per a connectar amb la GI-682
  • C-32 Blanes Lloret. 

Imatge GENERALITAT DE CATALUNYA

Comunicació de la Generalitat

Rebuda el 26/06/2020

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publica avui l’anunci pel qual el Departament de Territori i Sostenibilitat inicia el procés d’informació pública d’un nou estudi informatiu i un nou estudi d’impacte ambiental del perllongament de la C-32 entre Tordera (Maresme), Blanes i Lloret de Mar (la Selva). Aquests nous estudis tenen com objectiu complementar i completar l’estudi anterior tot introduint diversos conceptes assenyalats pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i millorant diversos aspectes mediambientals. A partir de demà, s’inicia el termini per a la presentació de propostes, que serà de 45 dies hàbils per als particulars i 30 més per als organismes oficials.

La futura carretera, lliure de pagament, vol donar continuïtat a la C-32 i millorar l’accessibilitat i la mobilitat en aquest entorn de la Costa Brava, millorant el seu accés sud, tal com estableix el Pla d’Infraestructures del Transport de Catalunya 2006-2026 (PITC) i segons el previst al pla territorial parcial de les Comarques Gironines.

Estudi previ de corredor

En el nou estudi informatiu, com a pas previ, s’ha elaborat un estudi de corredor per tal de determinar el corredor més adequat per a millorar la mobilitat a la Costa Brava sud i, a continuació, desenvolupar les diverses alternatives de traçat. Mitjançant una eina de simulació de trànsit, s’ha establert que el corredor anomenat C-32/PITC és, amb una visió global, el més idoni.

Aquesta anàlisi determina que el corredor C-32 recollit al PITC i al pla territorial parcial de les Comarques Gironines és el que assoleix els millors resultats en general, i específicament, és l’únic que disminueix les emissions de CO2 (-70 Tn de CO2) així com el que allibera el major nombre de vehicles de les carreteres GI-600/GI-682 (5.505 veh/dia), i permet assolir els objectius de reducció de trànsit a les carreteres GI-600 i GI-682 que es plantegen.

Noves alternatives de traçat

Els estudis analitzen noves alternatives de traçat; en concret, afegeix l’alternativa 0 (no dur a terme l’actuació) i dues més, respecte de l’anterior procés d’informació pública. Les alternatives han estat valorades a partir de diversos criteris –socials, econòmics, funcionals, urbanístics, entre d’altres– i s’ha inclòs també aspectes com la definició d’objectius de reducció d’emissions, l’anàlisi de l’impacte sobre la nova infraestructura dels fenòmens meteorològics extrems, l’avaluació de la seva contribució a las emissions de gasos d’efecte hivernacle o qüestions hidràuliques relacionades amb els riscos inherents del vector aigua.

L’alternativa considerada més idònia és la proposada en els estudis anteriors: una carretera 2+1, d’una longitud de 6,5 quilòmetres; des del final de l’actual C-32 (enllaç amb la GI-600), al terme de Tordera, fins a la C-63, a Lloret de Mar. La infraestructura comptarà amb una connexió amb la GI-682 (carretera de Lloret de Mar) mitjançant un ramal d’1,1 quilòmetres de longitud i un carril per sentit.

Millores ambientals addicionals

Finalment, i com a mesures correctores addicionals a les ja previstes en estudis anteriors i als aspectes assenyalats pel TSJC, els documents han inclòs actuacions com l’execució de viaductes amb metodologies més respectuoses amb l’entorn, l’increment de la longitud d’alguns túnels, o mesures per a millorar la qualitat de l’aire.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *