Bon tracte a persones grans de Blanes

Decàleg per a promoure un bon tracte a la gent gran.

 • Creu Roja és una entitat de referència en l’atenció a la gent gran, cada any atén més de 4.000 persones a través de diferents projectes, amb els quals es busca pal·liar la seva solitud, enfortir la seva autonomia, fomentar un envelliment actiu i promoure un bon tracte per part de tots els actors socials. 

Imatge TELEPONENT.CAT

Nota de premsa CREU ROJA

Datada 21/08/2019

El projecte de ‘Bon tracte a persones grans de Creu Roja’ va atendre en 2018 a 37 persones que van patir o estaven en risc de patir algun tipus de maltractament. Per prevenir aquest tipus de situacions o actuar en cas que es produeixin, l’Organització porta a terme aquest projecte des de l’any passat a la ciutat de Girona, fent una atenció amb la gent gran i el seu entorn.

També, porta a terme accions de sensibilització, com és la posada en marxa de la campanya ‘Encara que no ho sàpigues, també és maltractament’, amb la qual es posa el focus en aquells comportaments i actituds que suposen un atemptat contra la dignitat i els drets de les persones grans.

Amb aquesta iniciativa es convida a la reflexió de la població i es promou un marc de convivència positiu cap a la gent gran, així com fer valdre el paper que compleixen en la nostra societat i tot el que aporten. Aquesta tasca es realitza gràcies a la implicació de vuit persones voluntàries que participen en el projecte ala ciutat de Girona.

A més, dins de la campanya, Creu Roja ha creat un decàleg amb pautes i consells per promoure el bon tracte a la gent gran:

 1. Preserva els drets i llibertats en l’àmbit públic i privat de les persones grans que hi ha al teu voltant.
 2. Garanteix el benestar i la salut en tot moment.
 3. Escolta i aprèn de les seves vivències.
 4. Tingues paciència i empatia.
 5. No els ocultes informació.
 6. Fes-los partícips de les decisions que els afecten.
 7. No els facis sentir com una càrrega.
 8. Facilita’ls-hi companyia.
 9. Facilita’ls-hi també intimitat.
 10. Pregunta’t en tot moment si a tu t’agradaria que et tractessin així en la seva situació.

Les noves tecnologies al servei de les persones més vulnerables

Un altre aspecte important en la intervenció de Creu Roja amb les persones més vulnerables, és l’ús de les noves tecnologies al servei de les necessitats dels que són més vulnerables. Com és el cas del servei de Teleassistència que permet estar a prop de les persones que atén l’Organització, i que porta en marxa més de 30 anys. Per als familiars es tracta d’una prolongació del seu vincle amb les persones dependents que tenen en el seu entorn.

Hi ha diferents tipus de teleassistència: mòbil i domiciliària, i està adaptada a persones amb discapacitat. Darrere d’aquest servei de Creu Roja hi ha un equip de professionals operatiu les 24 hores, els 365 dies, que en cas d’emergència mobilitza els recursos necessaris: familiars o persones de contacte, així com als serveis mèdics, ambulàncies, policia, bombers, etc., per a una atenció ràpida i eficient.

L’any passat més de 1.400 persones van ser ateses a través d’aquest servei a les comarques gironines, que van generar més de 28.700 trucades i interaccions, bé perquè les mateixes persones usuàries van necessitar algun tipus d’ajuda, o bé a conseqüència del seguiment que realitza Creu Roja.

La promoció del bon tracte a la gent gran i protecció contra el maltractament forma part dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’agenda 2030, amb l’objectiu de promoure un marc positiu de convivència amb les persones grans, així com prevenir, protegir i donar suport a aquelles que pateixen, han patit o podrien patir qualsevol classe de maltractaments.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *