Blanes salvatge. Crema indiscriminada de cotxes

De matinada. Sis vehicles i una pila de deixalles.

La principal hipòtesi de la investigació policial és que es tracti d’una bretolada.

Imatge MARÍA JESÚS

 

Opinió DdB.- Recull de titulars amb fets semblants apareguts a la premsa catalana els darrers temps:

– 25 cotxes i 27 contenidors cremats a Sabadell

– Cremen 19 cotxes i 16 contenidors a Sabadell

– Cinc cotxes cremats a causa d’un foc a Figueres

– Investiguen 40 cotxes cremats al Parc Güell

– Tres cotxes i dues motos cremen de matinada a Barcelona

– Un cotxe crema a Palafrugell i acaba incendiant nou vehicles més

– Cremen tres cotxes a Igualada

– Balanç dels 195 cotxes fets malbé i cremats [Perpinyà]

– Cremats 2 cotxes i 3 motos en un aparcament subterrani de Girona

– Cotxes cremats a Vallromanes

– Cinc cotxes cremats total o parcialment a l’Ametlla i Montornés

– Una vintena de cotxes calcinats de matinada a Vallcarca

– Un parell de cotxes cremats al Raval

– Una furgoneta i dos cotxes cremats a Mataró

A les envistes d’aquesta corrua de bretolades, si teniu un vehicle, rasqueu-vos la butxaca i llogueu un pàrquing cobert

 

AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES.- Diversos incendis en poc més de mitja hora en el nucli urbà de Blanes han calcinat aquest dimarts a la matinada un total de sis vehicles i una pila de deixalles, mobles i trastos vells, segons han informat els Bombers de la Generalitat. El primer avís s’ha produït poc abans de les dues de la matinada al carrer Maria Lluïsa, amb dos vehicles cremats totalment i un tercer afectat parcialment. Vint minuts més tard, al mateix carrer ha cremat un altre vehicle i quan passaven uns cinc minuts de les dues de la matinada, ha cremat la pila de deixalles, mobles i trastos vells al Camí dels Papus, número 3. En aquest cas, els mateixos veïns han estat els encarregats de sufocar les flames i els Bombers han revisat que estigués ben apagat. Per últim, a dos quarts de tres de la matinada, un incendi ha cremat un vehicle i ha afectat parcialment un segon al carrer del Raval 79.

La principal hipòtesi amb la qual treballen els investigadors és que es tracti d’una bretolada. El cap de torn de la Policia Local de Blanes, Rafa Flores, ha explicat que “no hi ha testimonis” dels fets i, per tant, no poden precisar “si ho ha fet una persona sola o bé un grup”. Tot i que hi hagi hagut diferents focus a diversos punts de la ciutat, Flores contempla que els pugui haver fet la mateixa persona o grup d’individus. Un cop fetes les primeres diligències, la Policia Local ha traslladat la investigació dels fets als Mossos d’Esquadra. Abans dels actes vandàlics d’aquesta passada nit, a Blanes no es consten precedents d’incidents d’aquest tipus. “El que havia passat darrerament són contenidors de paper cremats sobretot dissabte al matí”, explica Flores. Des de la Policia local ressalten que hi havia hagut “algun cas puntual” que havia afectat alguna motocicleta “però com aquesta nit, no”.

 

 

UNA ALTRA FONT:

INFORMA AJUNTAMENT DE BLANES.- Els fets han tingut lloc entre les 1’57 h i les 3’11 h de la matinada d’aquest dimarts, i s’han fet quatre intervencions en sengles carrers dels barris de Raval i Mont-Ferrant. En total, el balanç és de cinc cotxes cremats i un sisè vehicle que ha resultat amb danys. Han intervingut diverses dotacions de la Policia Local de Blanes, Bombers i Mossos d’Esquadra, que s’encarreguen de la investigació sobre les causes del sinistre, atribuïdes en principi a una bretolada.

No hi ha cap testimoni que pugui aportar més dades al cas, i el mètode que s’ha utilitzat en la majoria dels casos per incendiar els vehicles ha estat rebentar un vidre de la part posterior i tirar-hi a l’interior una ampolla amb un drap amarat amb un líquid inflamable. Una altra qüestió que també està pendent d’esbrinar és si s’ha tractat de l’acció d’una persona en solitari, o bé un grup que s’ha dedicat a fer una ruta en poc més d’una hora.

La successió dels fets ha començat al Carrer Maria Lluïsa, al barri de Mont-Ferrant, on s’ha donat la primera alerta quan eren les 1’57 h de la matinada. Aquí han resultat amb afectacions de consideració dos vehicles, mentre que un tercer ha quedat totalment calcinat. A tocar d’aquest indret, al Carrer Rosella –que fa cantonada amb el Carrer Maria Lluïsa- un altre vehicle ha quedat afectat pel foc després. La Policia Local ha comprovat que havia estat desfrenat de manera intencionada, i ha anat a colpejar contra un cotxe que ha resultat amb danys lleus.

Posteriorment, a les 2’21 h de la matinada els Bombers han rebut un primer requeriment per acudir al Camí dels Papus –al barri de Raval-, on els veïns han alertat que s’havia calat foc a una pila de deixalles, mobles i trastos que hi havia aplegats al carrer. Els mateixos veïns han sufocat ràpidament l’incendi, que han acabat de revisar els Bombers perquè no hi hagués cap perill de propagació.

Un minut més tard, a les 2’22 h de la matinada, la Policia Local de Blanes a través del telèfon d’emergències 112 ha rebut l’avís que un altre cotxe estava cremant-se al Carrer Raval. Després que inicialment també l’han començat a sufocar els veïns, els Bombers l’han acabat d’apagar del tot. En aquest cas, el vehicle incendiat a quedat totalment calcinat, mentre que un altre cotxe que estava estacionat just darrera d’ell ha quedat afectat lleument en la seva part davantera.  

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *