Blanes proposta de taxes bonificades

Ciutadans Blanes proposa compensar el reciclatge d’envasos amb bonificacions de taxes i descomptes en transport públic i aparcament.

El portaveu de la formació, Cristhian Ortiz, proposa la instal·lació de màquines de retorn d’envasos que permetin acumular punts per obtenir les bonificacions. 

Imatge CIUDADANOS

 

Text CIUDADANOS

Data 13/09/2019

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Blanes, Cristhian Ortiz, presentarà una moció en el proper ple municipal sol·licitant la col·locació de màquines de reciclatge d’envasos que, al mateix temps, permetin l’acumulació de punts als veïns perquè puguin bescanviar-los per bonificacions en diverses taxes o obtenir descomptes en el sistema de transport urbà o aparcament.

“Creiem que un sistema així permetria contribuir de forma positiva a la gestió de residus i augmentar el volum de plàstic reciclat”, ha indicat Ortiz.

La proposta que es debatrà en el Ple de l’Ajuntament avui passa per la instal·lació d’una màquina pilot de reciclatge d’envasos “per veure el seu impacte y programar la creació de punts verds de reciclatge en diversos punts de Blanes” i, paral·lelament, estudiar el millor sistema per repercutir l’augment de reciclatge en beneficis pels veïns.

“Busquem que els tècnics ens diguin si és millor un sistema on cada veí introdueixi el seu DNI i acumuli punts per quilogram de plàstic reciclat, si és millor una targeta independent o un altre model”, ha exposat el regidor.

El regidor liberal ha indicat que la idea és crear un sistema de reciclatge que beneficiï també el contribuent de forma directa a través de bonificacions en l’impost de circulació, descomptes en el transport urbà o en aparcaments.

“La idea és que més quilograms d’envasos reciclats, majors descomptes i bonificacions”, ha finalitzat Ortiz.

You may also like...

1 Response

  1. Juanma Morer ha dit:

    No estic molt segur de que sigui bona ideia.
    Crec que es te d’anar cap a minimitzar el consum de residus. Això pot portar a pensar més en estalvia impostos que en no generar residus.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *