Blanes malbarata el seu patrimoni per… desídia?

  • Palafolls vol que Blanes li cedeixi una finca que tenim al seu poble

Finca del carrer de dalt PALAFOLLS

La polèmica per la gestió de les donacions que rep l’Hospital Asil de Sant Jaume o Hospital Sociosanitari Sant Jaume de Blanes és recurrent un cop sí i un altre també d’ençà que tinc ús de raó, y ya mismo me jubilio… Imatge AP


D’ALTRES FONTS

RÀDIO PALAFOLLS 107.7 FM

Emissió del dia 06.03.2018


Al carrer de Dalt de Palafolls hi ha una finca en estat d’abandonament i que, testamentàriament, és propietat d’una fundació hospitalària de l’Ajuntament de Blanes. Una finca en la que l’Ajuntament de Palafolls ha hagut d’actuar per arreglar la teulada, que amenaçava en caure afectant a les cases del voltant.

Ara l’Ajuntament de Palafolls vol recuperar aquests diners invertits i els ha demanat al consistori blanenc, que alhora ha mostrat la seva voluntat de vendre aquesta finca situada en ple centre de Palafolls, i en un dels carrers més singulars del nostre poble.

Tot i això, el consistori palafollenc busca un acord de cessió, pel qual pugui fer ús d’aquesta finca per poder-hi fer oficines municipals o destinar-ho a qüestions socials. Ho explica el regidor d’habitatge i lluita contra la pobresa, Juan Andrés Osorio.

La casa és centenària i fa molts anys que no hi viu ningú, pel  que el seu estat és molt deficient. Si finalment Blanes cedeix l’immoble, caldrà reformar-lo completament. De moment Palafolls ja ha hagut d’arreglar part de la teulada i aviat necessitarà una nova intervenció per evitar l’esfondrament.

Osorio explica que ja s’ha netejat l’eixida de l’habitatge amb la intenció futura de fer un parc públic però tancat seguint el model existent, per exemple, al barri vell de Girona.

Segons ha explicat el govern municipal, l’Ajuntament de Blanes té dues opcions:

  • O bé paga el cost de les millores ja fetes a la teulada i les actuacions d’urgència que caldrà fer en breu.
  • O bé cedeix o ven l’immoble a baix preu al consistori palafollenc per poder destinar-lo a qüestions socials, com per exemple, a oficina per a la PAH.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *