Blanes Cooperació i Solidaritat 2020

Blanes destina 25.000 € per a diversos projectes i accions de Cooperació i Solidaritat Internacional.

Es van lliurar els fons econòmics dels projectes impulsats per ONG de Blanes a Togo, Senegal, Gàmbia, Índia, Sàhara i Nicaragua. 

Imatge AJUNTAMENT DE BLANES

Font AJUNTAMENT

Informació rebuda el 30/01/2020

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes va allotjar el vespre d’aquest passat dimecres un els actes més emblemàtics del cicle que s’organitza cada gener en aquest municipi on comença la Costa Brava. Es tracta del lliurament dels fons econòmics als Projectes de Cooperació i Solidaritat, que forma part des de fa molts anys, al cicle d’activitats organitzada amb motiu de la ‘Setmana per la Pau’ de Blanes.

L’acte el van encapçalar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat del regidor de Nova Ciutadania i Solidaritat, Miky Corregidor. També van participar representants de les entitats que formen part de la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social, de les ONG que impulsen els projectes; regidors i regidores del consistori, i tècniques de l’Àrea d’Acció Social.

Com és tradicional, abans del lliurament cadascuna de les ONG que desenvolupen les actuacions van fer una breu presentació dels respectius projectes de cooperació, acompanyant les seves explicacions amb fotografies i vídeos que contribuïen a entendre-ho millor. Els membres de la comissió s’encarreguen cada any de consensuar i proposar a l’Ajuntament de Blanes a quins projectes se’ls han d’atorgar els ajuts.

5 projectes i activitats internacionals

La Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social ha disposat un any més d’una partida total de 25.000 € dels pressupostos del 2019 per finançar les activitats solidàries. Un dels que fa més de 20 anys no falta mai són les Colònies d’Estiu per a Infants Sahrauís, organitzades per l’Associació de Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís. S’han destinat 3.640 €, i l’objectiu és que cada any un grup de nois i noies que viuen als campaments de refugiats de Tindouf, a Algèria, puguin passar l’estiu allotjats amb famílies de Blanes.

D’altra banda, s’han destinat 4.157’56 € al Projecte de Càritas Interparroquial de Blanes Càritas de Dapaong per acabar la construcció de l’edifici del Col·legi Saint Paul de Nassable a Dapaong (Togo). El projecte presentat pel Voluntariat Blanenc i l’Associació Daadeh Fouladou ha rebut 3.091’53 €, que s’invertiran per fer el perímetre agrícola a la comuna de Tankanto Escalé a Kolda (Senegal).

L’Associació per al Desenvolupament de Kuwonku compta amb 2.718’41 € per construir un pou d’explotació familiar en aquesta localitat de Gàmbia. Per la seva banda, la Fundació Vicenç Ferrer ha rebut 3.304’74 € per a la millora de les condicions educatives de 12 centres públics de diferents àrees rurals desfavorides a l’estat d’Andhra Pradesh, a la Índia. Es fa a través de l’accés al dret a l’aigua potable segura i a la conscienciació i sensibilització sobre aigua i sanejament.

El projecte de Blanes Solidari / Soarpal compta amb 3.837’76 € per l’enfortiment de les Comissions de Reconciliació, Justícia i Pau –diàleg social i convivència- en el municipi de Palacagüina, a Nicaragua. Per últim, en aquesta anualitat s’han lliurat dues altres quantitats econòmiques al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Una d’elles és de 750 € pel projecte de resposta d’emergència a la fase de reconstrucció pels efectes de la tempesta que hi va haver a Gàmbia; i l’altra és la quota anual que li correspon a l’Ajuntament de Blanes.

 

PROJECTE

ENTITAT GESTORA

IMPORT

Colònies d’estiu per a infants sahrauís a Blanes, “Vacances en Pau”

Assoc. Famílies Acollidores Infants Sahrauís

3.640’00 €

Acabar construcció edifici Col·legi Saint Paul de Nassable a Dapaong (Togo)

Càritas Interparroquial Blanes i de Dapaong

4.157’56 €

Perímetre Agrícola Comuna de Tankanto Escalé, Kolda (Senegal)

Voluntariat Blanenc/Assoc. Daadeh Fouladou

3.091’53 €

Pou per Explotació Familiar a Kuwonku (Gàmbia)

Assoc. Desenvolupament de Kuwonku

2.718’41 €

Millora condicions educatives en 12 centres públics Andhra Pradesh (Índia)

Fundació Vicenç Ferrer

3.304’74 €

Enfortiment Comissions de Reconciliació, Justícia i Pau a Palacagüina (Nicaragua)

Blanes Solidari i SOARPAL (Solidaritat Arbúcies-Palacagüina)

3.837’76 €

Quota Socis Fons Català 2018

Fons Català Coop. Desenv.

3.500’00 €

Emergència Tempesta a Gàmbia

Fons Català Coop. Desenv.

750’00 €

Total

25.000 €

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *