Blanes col·legis tancats quitxalla xalant

Conseller Buch: “Recomanem que demà no s’obrin els centres escolars al Baix i Alt Empordà, Gironès, La Selva i el Pla de l’Estany”.

Imatge 1ZOOM.ME

Informa DIN

Data 21/01/2020

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha visitat avui Girona per avaluar els danys dels temporal. “Recomanem que demà no s’obrin els centres escolars al Baix i Alt Empordà, Gironès, La Selva i el Pla de l’Estany”, ha dit Buch a la sortida de la reunió amb l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i els serveis d’emergències, delegats territorials i representants dels consells comarcals.

El titular d’Interior ha demanat màxima prudència a la ciutadania i el seguiment de totes les recomanacions dels cossos d’emergències fins dijous. “Que ningú corri riscos innecessaris. Tenim tres plans activats, el fenomen meteorològic és molt advers i causa no només intensitat en moments puntuals, sinó acumulació”, ha recalcat.

El conseller també ha fet referència a l’extrem sud de Catalunya, “on també es pot repetir aquest episodi i que també ens preocupa a aquestes hores”.

Pel que fa al efectes al litoral, Buch ha dit que la valoració es farà un cop hagi passat l’episodi i ha reiterat la necessitat d’evitar espigons i passeigs marítims.


RELACIONAT

Comunicat d’Educació sobre afectacions escolars d’aquest dimarts pel temporal Gloria

Informa DED

Data 21/01/2020

L’alerta pel temporal Gloria, que provoca forts episodis de vent i afectacions de neu en algunes zones, ha obligat a tancar aquest dimarts centres educatius de diverses comarques de Catalunya, la qual cosa ha deixat sense classe més de 100.000 alumnes de primària i de secundària. A causa de la neu i les alertes de vent, també s’han suspès algunes rutes de transport escolar, mesura a la qual s’han vist afectats uns 2.300 estudiants.

El Maresme ha estat la comarca que ha tancat avui tots els seus centres educatius, la qual cosa ha afectat un total de 72.701 alumnes. La demarcació de Girona, a causa de les nombroses incidències del vent aquest matí, també ha hagut de tancar els centres educatius de diversos municipis. Com a conseqüència, un total de 22.005 alumnes de les comarques gironines no han anat avui a classe.

En concret, al Baix Empordà, una de les comarques gironines més afectades, els municipis que han hagut de clausurar tots els seus centres són Calonge i Sant Antoni, Castell-Platja d’Aro, Torroella de Montgrí, Forallac, Verges, Bellcaire, Montras, Sant Feliu de Guíxols, Vall-llobrega, Pals, La Pera, Cruïlles i Ullastret.

A la resta de comarques gironines, els municipis que han vist tancar tots els seus centres educatius han estat Salt, Cassà de la Selva, Sant Jordi Desvalls, Bordils, Sant Jordi Desvalls i Celrà (Gironès); Banyoles (Pla de l’Estany); Agullana, Albons, Pau i Albanyà (Alt Empordà); Hostalric, Vidreres, Riudellots de la Selva i Llagostera (Selva), i Vallfogona del Ripollès (Ripollès).

Continuant amb les comarques gironines, tampoc no han pogut obrir avui l’Escola Puig d’Esquers de Colera (Alt Empordà), l’Institut de Sarrià de Ter (Gironès), els instituts de Llançà, l’Escala i la Jonquera (Alt Empordà), l’Institut Sobreques de Girona (Gironès) i l’Institut de Caldes de Malavella (Selva).

D’altra banda, avui tampoc no han pogut obrir per incidències pel vent els centres educatius de dos municipis del Vallès Oriental: La Roca del Vallès, amb 1.534 alumnes, i Montseny, amb 43 alumnes. En aquesta mateixa comarca, ha mantingut el seu tancament l’Escola Congost de Canovelles, amb 400 alumnes, per la caiguda ahir d’una claraboia. D’altra banda, avui tampoc no ha pogut obrir el CEE Montserrat Montero de Mollet del Vallès, amb 141 alumnes.

Al Barcelonès, Sant Adrià de Besòs ha tancat avui tots els seus centres educatius, afectació que ha arribat als 4.800 alumnes. També ha tancat l’Escola Busquets i Punset de l’Hospitalet de Llobregat, amb 454 alumnes. En el cas de l’Institut la Riera de Badalona, que ja haver de tancar ahir, avui ha pogut traslladar l’activitat a la biblioteca.

Al seu torn, al Vallès Occidental, no han pogut obrir avui dos centres de Cerdanyola del Vallès: l’Escola Serraparera, amb 200 alumnes, i el Centre de Formació i Treball Flor de Maig, amb 108 alumnes. Al Baix Llobregat, tampoc no ha pogut obrir les portes l’Escola Montserrat de Cornellà de Llobregat, amb 150 alumnes.

Per últim, de forma preventiva pel vent, avui també ha tancat l’Institut Pere Martell de Tarragona, amb 1.163 alumnes.

D’altra banda, a causa de la neu, nombrosos centres educatius de la Terra Alta no han pogut obrir les portes avui dimarts, la qual cosa afecta uns 2.500 alumnes de la comarca. El tancament ha afectat diverses escoles de la comarca, com Corbera d’Ebre, Caseres, Carnes, la Pobla de Massaluca, la Fatarella, Horta de Sant Joan, a banda de l’Escola Puig Cavallera de Gandesa.

A la Catalunya Central, l’única escola que no ha pogut obrir per la neu ha estat l’Escola Santa Bàrbara de Vidrà, a Osona, amb 14 alumnes.

Rutes de transport escolar suspeses

Pel que fa a les rutes del transport escolar suspeses a causa del vent i de la neu, la mesura ha afectat uns 2.300 alumnes en el conjunt de Catalunya, la majoria a les comarques gironines, amb 2.061 alumnes en total. En aquest cas, s’han suspès rutes de Torroella de Montgrí, Verges, Begur, Figueres, l’Escala, Llançà, Camprodon, Planoles, Banyoles, Esponellà, Olot, Vidreres, Sant Feliu de Buixalleu, Hostalric i Llagostera.

També s’han hagut de suspendre les rutes de la Terra Alta (amb 169 alumnes afectats) i, a la Catalunya Central, algunes línies de transport d’Osona, el Moianès i el Berguedà, amb 49 alumnes afectats.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *