Blanes calorada a partir de Sant Joan

Els models meteorològics a mitjà termini preveuen un episodi de calor a Catalunya durant la setmana vinent

  • És probable que se superi el llindar d’avís per temperatura màxima extrema, sobretot a punts de l’interior

Font Meteocat

Nota de premsa rebuda el 19/06/2019

El Servei Meteorològic de Catalunya informa de l’arribada d’una massa d’aire molt càlid que s’aproparà a Catalunya procedent del nord d’Àfrica i abraçarà bona part de la Mediterrània Occidental durant la setmana vinent.

A partir de diumenge 23 s’iniciarà una progressiva pujada de la temperatura que tocarà sostre dimarts. L’episodi de calor es mantindrà la resta de setmana.

La predicció per dimarts indica que es podria arribar a valors màxims de temperatura d’entre 35 i 38 ºC a Ponent i Terres de l’Ebre, d’entre 31 i 36 ºC a la resta de l’interior i al Prelitoral, i d’entre 27 i 32 ºC al litoral. A més, la temperatura mínima en algunes zones de la costa podria quedar per sobre dels 20 ºC, i fins i tot apropar-se als 25 ºC en alguns punts.

Per aquest motiu, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un preavís de Situació Meteorològica de Perill per temperatura màxima extrema per dimarts 25 de juny.

Els models meteorològics a mitjà termini indiquen que aquest episodi de calor es podria mantenir la resta de setmana.

A causa de la possible variació en la situació meteorològica caldrà seguir amb atenció les següents actualitzacions de la predicció.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *