Blanes “Art en Ruta” ideologia i creació

La Casa Saladrigas de Blanes acull l’exposició ‘Levi Orta. Copista d’artistes-polítics’.

  • L’obra de Levi Orta, guanyadora del premi Art en ruta 2019 es pot visitar a Blanes del 13 de setembre a l’11 d’octubre.

Imatge BONART.CAT

Text CONSELL COMARCAL

Data 03/09/2019

La proposta expositiva Levi Orta, copista d’artistes-polítics és un treball d’investigació que l’artista fa sobre el component creatiu de la política i ens convida a repensar la forma en què les posicions ideològiques es barregen amb l’art i els seus diferents actors. Orta investiga les incursions dels líders polítics en el món de l’art, usa l’exercici de la còpia com a mètode analític centrant-se en les imprecisions de la frontera art-política.

El seu gest té la intenció d’analitzar críticament la instrumentalització que alguns polítics han fet del món del l’art. La proposta de l’artista es composa de sis obres i un vídeo que recopila fragments documentals i dialoga amb el conjunt de la obra.

Art en Ruta és un cicle d’exposicions itinerants de promoció de les arts visuals que posa en relació i estableix un circuit entre els artistes i els municipis de la Selva. La finalitat del projecte és crear un circuit anual expositiu, promoure les obres i oferir una plataforma conjunta de promoció del talent artístic de la comarca.

Art en Ruta es una acció en el marc de la iniciativa SelvaCultura, que també inclou el portal de promoció de l’activitat cultural de la comarca de la Selva, etc. Amb aquest projecte, el Consell Comarcal de la Selva preveu seguir donant suport a la promoció de l’escena cultural com a factor de dinamització social i econòmica de la comarca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *