Blanes aprova el POUM sense l’ampliació dels càmpings

Per les desavinences de l’equip de govern.

Esquerra, socis de govern del PSC, i PDeCAT consideren que el que es volia aprovar inicialment “girava l’esquena” als ciutadans.

Imatge MÁXIMO

 

AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES.- L’Ajuntament de Blanes ha aprovat inicialment amb tretze vots a favor i vuit en contra el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), això sí, sense l’ampliació de dos càmpings que inicialment preveia. Aquest punt s’ha hagut de treure del nou pla degut a les desavinences que hi ha dins l’equip de govern en relació a aquests dos càmpings. Mentre el PSC i el PDeCAT estan a favor de l’ampliació, ERC no n’era favorable. La regidora d’Urbanisme i promotora del POUM, Pepa Celaya, ha reconegut que no tenen el “suport polític necessari” per poder tirar endavant el pla que incloïa l’ampliació dels càmpings. De la seva banda, ERC ha recordat que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va fer un informe desfavorable i considera que la proposta inicial “girava l’esquena als ciutadans de Blanes”.

Blanes ja té un POUM nou. Fins ara la localitat selvatana funcionava amb un pla de 1981, ja que la justícia va tombar el que es va presentar el 2010. Un argument que ha fet servir ERC per justificar la seva posició contrària en relació a l’ampliació de dos càmpings que permetrien ampliar en 50.000 el nombre de turistes en aquests dos negocis. El portaveu dels republicans al consistori, Àngel Canosa, ha tret ferro a la divisió de l’equip de govern, i és que ERC dona suport a l’alcalde socialista Miquel Lupiáñez, juntament amb els quatre regidors del PDeCAT. “Els càmpings no ho són tot. Estem parlant d’una minúcia en comparació a tot el Poum”, ha argumentat el republicà.Canosa s’ha felicitat que “al final s’hagi arribat a un acord majoritari”, tot i que ha criticat que l’actual POUM és una modificació del que la justícia va tirar enrere. “El que necessitàvem era fer-ne un de nou i no treballar sobre el del 2010”. Tot i això ha justificat que els republicans li donaran suport perquè “els blanencs no poden esperar més”.

Especialment dur ha estat el regidor d’Iniciativa per Catalunya Verds, Víctor Català, que ha acusat al govern municipal “d’hipotecar Blanes en favor de dos empresaris”. Català ha carregat contra el model de poble que té la coalició del PSC, PDeCAT i ERC. “Ens estem carregant el teixit social de la ciutat”, ha denunciat.

A aquestes acusacions ha respost la regidora d’Urbanisme, Pepa Celaya, titllant Català de “rei de la demagògia” i ha recordat que bona part de les propostes que Iniciativa va aportar, el nou POUM les recull. Per la socialista l’actitud de Català “no afavoreix en res” al desenvolupament del teixit econòmic i social de Blanes.

Qui també ha votat en contra del POUM han estat la CUP i Batega per Blanes que, això sí, s’han felicitat que s’hagi retirat la qüestió dels càmpings i que els regidors d’ERC no “hagin cedit a les pressions”.

Al nou pla, la superfície on s’han fet les ampliacions passa a ser sòl no urbanitzable enlloc de sòl no urbanitzable d’especial protecció, com recullen les normes urbanístiques vigents que daten del 1981.

 

Lupiáñez destaca el consens

Per la seva banda, l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, ha destacat el consens que hi ha hagut entre els diferents grups municipals. “És evident que ens ha costat moltes hores de reunió, i per fi hem pogut arribar a un nou POUM que era imprescindible per Blanes”, ha destacat.

Lupiáñez ha lamentat que no s’hagi tirat endavant la proposta d’ampliació dels dos càmpings, i ha negat que es vulgui afavorir dos empresaris. “Volem salvar llocs de treball i també pretenem que ens visitin 50.000 persones més. Som una ciutat turística i ho hem de tenir en compte”, ha reblat.

L’alcalde ha rebut el suport del seu soci de govern el PDeCAT. El seu portaveu, Quim Torrecillas, ha dit que espera que més endavant es pugui aprovar l’ampliació dels càmpings, ja que “és molt necessari per un municipi com Blanes”. Torrecillas ha demanat “lleialtat” als grups en temes “tant rellevants” com aquest.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *