Blanes, aigua a preu de xampany

  • L’Aigua és un bé comú, no un negoci.

WhatsApp Image 2018-03-12 at 21.30.37

L’aigua és un bé fonamental que no ha de ser objecte de mercantilització, ha de ser un servei bàsic proporcionat pels municipis als ciutadans i ciutadanes pel seu preu just, no per engrossir les arques d’empreses privades. Imatge BC


NOTA DE PREMSA

Comunicació datada el dia 21.03.2018 a les 22:40 hores

Des de Catalunya en Comú Blanes, dijous 22 de març estarem de 10h a 13h, a una taula informativa a la Plaça d’Espanya de Blanes on informarem als ciutadans sobre la nostra proposta de gestió municipal de l’aigua:

Aigües de Blanes, S.A. és una empresa mixta, és a dir, que el 51% de l’empresa pertany a l’ajuntament de Blanes i el 49% és de tiutularitat privada. Aquesta part pertany a Girona, S.A.

Aigües de Blanes, S.A. va començar a portar el servei de l’aigua a partir de l’any 1992.

Un dels grans avantatges de remunicipalitzar el servei de l’Aigües, és recuperar el control i el coneixement sobre l’estat del servei i reinvertir els beneficis econòmics a millorar la xarxa o abaixar les tarifes. Segons un estudi d’Aigua és Vida, la gestió privada encareix de mitjana un 25% la factura.

Amb la remunicipalització del servei, no hi ha conflicte d’interessos.


L’aigua és un bé fonamental que no ha de ser objecte de mercantilització, ha de ser un servei bàsic proporcionat pels municipis als ciutadans i ciutadanes pel seu preu just, no per engrossir les arques d’empreses privades.


ANTECEDENTS

GIRONA S.A. és una societat anònima que téentre altres activitatsla participació en major o menor grauen altres societats anònimes o societats mercantils d’economia mixta que gestionen serveis d’abastament d’aigua potablesanejamenttelecontrol enllumenat públic.

La fundació de la societat GIRONA S.A. data de 1.976

Es va fundar per adjudicar el concurs per l’explotació del servei municipal d’aigua potable dels municipis de Girona i Salt.

L’actual constitució de l’accionariat de la societat és la següent:

  • AQUALIA, S.A. 33,61 %
  • SOCIEDAD GENERAL DE AGUAS DE BARCELONA, S.A. 31,42 %
  • CAIXABANK 34,22 %
  • PETIT ACCIONISTA 0,75 %

Les empreses en què participa GIRONA S.A. són les següents:

  • AIGÜES DE GIRONA, SALT I SARRIÀ DE TER, S.A. 80,00 %
  • AIGÜES DE BLANES 49,00 %
  • PRODAISA 45,00 %

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *