Biologia i música a Aula Blanes

Dimarts 4 d’abril Aula Blanes ha programat una nova conferència. La biòloga Carla Conejo oferirà la xerrada « Biologia i música: els secrets de l’oïda absoluta». Serà a les 20.00 a la biblioteca comarcal de Blanes.

Imatge AULA BLANES

 

NOTA DE PREMSA.- Carla Conejo és llicenciada en Biologia Humana i màster en Industria Farmacèutica i Biotecnològica per la Universitat Pompeu Fabra (UPF). És directora de projectes de l’Àrea de Coneixement i Recerca de la Fundació Catalunya – la Pedrera, i s’ocupa de la coordinació del Programa Joves i Ciència, el Barcelona International Youth Science Challenge (BIYSC) i fundadora de l’Associació Babu, una organització no governamental destinada a desenvolupar programes d’activitats de divulgació de la salut i l’assistència psicològica.

Quan Mozart tenia 14 anys, durant un viatge a Roma amb el seu pare, aquest va demanar a la Biblioteca Vaticana la partitura del Miserere, de Gregorio Allegri, que tant sols es cantava a Roma durant la Setmana Santa. Li varen denegar la demanda, doncs la partitura era considerada exclusiva i no se’n permetia la seva difusió. El dia següent, Mozart va dirigir-se a l’església on s’interpretava la peça i, després d’escoltar-la, va tornar a l’hotel on s’allotjava i la va transcriure al complet.

Només va necessitar un dia per fer-ne algunes correccions, i a partir d’aquell moment, la peça va deixar de ser secreta.

La curiositat sobre històries com la d’en Mozart i el descobriment d’un mena de do musical conegut com a “oïda absoluta” va fer néixer un projecte de quasi 5 anys, que va porta a la ponent a conèixer els secrets d’aquesta habilitat a través de l’estudi del seu origen biològic. La xerrada servirà per acostar-nos a com la ciència ha aconseguit anar donant resposta als secrets de la també anomenada oïda perfecta a través de la genètica i la neurobiologia.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *