Avui serveis mínims a Blanes per la vaga

L’Ajuntament de Blanes decreta serveis mínims davant la vaga general convocada pel divendres 18 d’Octubre.

Hi haurà serveis mínims d’atenció ciutadana i serveis bàsics que afecten a quatre departaments llevat de la Policia Local que, tal com disposa la llei, no pot adherir-se a la convocatòria. 

Imatge PISANDOCUMBRES.COM

Text de l’AJUNTAMENT

Rebut el 16/10/2019

Aquest migdia de dimecres el Departament de Recursos Humans de l’Ajuntament de Blanes ha enviat un comunicat a tots els treballadors i treballadores del consistori per informar respecte aquesta qüestió. Al missatge s’hi adjuntava el Decret d’Alcaldia signat per l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, en relació al serveis mínims amb motiu de la convocatòria de vaga general d’aquest proper divendres, 18 d’octubre.

L’acord estableix que hi haurà serveis mínims d’atenció als ciutadans en l’administració i serveis bàsics, de manera que afectarà tan sols a quatre departaments. Així, a l’Àrea de Recursos Tecnològics es decreta que hi hagi un empleat en servei; al Registre d’Entrada de Documents de l’Oficina de l’AMIC dos treballadors /-es; a Promoció de la Ciutat dues altres persones; i a Protecció Civil una persona.

En canvi, els efectius de la Policia Local de Blanes, tal com disposa la llei 16/91, no poden adherir-se a la convocatòria, per tant no s’hi ha decretat serveis mínims. Els responsables dels quatre departaments on sí que hi ha la directriu que s’hi quedin un o dos treballadors hauran de consensuar amb el seu personal la cobertura d’aquests mínims, que és obligatòria.

Motius de la convocatòria

Per la seva banda el CSIF-Blanes, que representa la major part de la plantilla municipal al consistori blanenc, va emetre ahir dimarts un comunicat respecte la convocatòria de vaga. Al text s’informa als treballadors i treballadores respecte les raons que l’han provocat, convocada per la Intersindical SCS i la Intersindical Alternativa de Catalunya.

En aquest sentit s’hi destaquen, entre d’altres motius, que es reclama un sou mínim de 1.200 €, així com que es derogui la reforma laboral aprovada pel PP i que el PSOE ha mantingut. D’altra banda, al comunicat també s’explica que la vaga del proper 18 d’octubre no compta amb l’adhesió ni d’aquest sindicat -CSIF-, ni dels altres dos majoritaris: CCOO i UGT.

Tot i així, el CSIF-Blanes remarca la seva adhesió al manifest unitari pels drets i les llibertats i fan una crida als partits polítics i institucions públiques per trobar el camí de la política posant fi a la judicialització d’un conflicte polític. Tanmateix, explica que la vaga del 18-O està legalment convocada i s’hi pot adherir lliurement qualsevol treballador i treballadora, en el ben entès que l’ajuntament descomptarà aquest dia de sou a totes aquelles persones que s’hi adhereixin.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *