Avui engega la campanya en suport a la tancada a l’Esbarjo

  • Aquest dissabte dia 22 es realitzarà la primera paradeta informativa de tot un seguit de 4 punts d’informació i recol·lecta solidària per a persones refugiades i migrants.

Imatge PAPELES SIN CONTRATO BLANES


Font

XARXA SOLIDÀRIA BLANES

Nota de premsa rebuda el dia 20.09.2018 a les 17:53 hores


La Xarxa Solidària amb les persones Migrants i Refugiades s’ha creat a Blanes per tal de fer front a la situació d’emergència en què es troben un total de 15 persones migrants i refugiades que estan tancats a l’Esbarjo Parroquial del municipi des del 13 de juny.

La situació de les persones tancades a l’Esbarjo és delicada. Molts d’ells han patit situacions molt dures en el seu viatge fins a Europa, que els ha deixat seqüeles físiques i psicològiques.

La Xarxa Solidària amb les persones Migrants i Refugiades neix amb el propòsit de trobar sortida a les demandes i necessitats d’aquest col·lectiu. Amb aquest objectiu es portaran a terme un seguit de punts d’informació i recol·lecta solidària d’elements bàsics com:

  • menjar,
  • matalassos,
  • cuina i bombones de butà,
  • calçat per a home (del número 40-45)
  • i donatius.

La recol·lecta solidària per a persones refugiades i migrants es portarà a terme aquest dissabte dia 22 al Passeig de Mar de Blanes durant tot el matí.

Està previst celebrar altres punts d’informació i recol·lecta els dies 6, 13 i 20 d’octubre.

Aspectes bàsics i essencials com l’obtenció de l’empadronament i la targeta sanitària ara mateix no es compleixen. En aquest sentit al ple municipal del mes de juny tot els grups polítics, excepte Ciudadanos que es va abstenir, van aprovar la moció sobre el dret a l’empadronament.

Presentada per les entitats socials de Blanes que formen part de la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social la moció contemplava la redacció d’un Manual d’Ús del tràmit del padró per sistematitzar el treball i assegurar resultats homogenis per a les diferents persones que intervenen en el procés. La moció també incloïa la implementació en un termini no superior als quatre mesos la carta de residència municipal o un informe de coneixement de residència al municipi.

Tres mesos després, la situació dels integrants de la tancada és incerta, és per això que diverses entitats, col·lectius i partits polítics han creat la Xarxa Solidària amb les persones Migrants i Refugiades davant la necessitat de trobar una sortida urgent a la problemàtica.

La Xarxa està oberta a noves adhesions i tirarà endavant altres accions.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *