Avui divendres 1500 balladors a Blanes

Nois i noies de totes les escoles de Blanes participaran aquest divendres 31 de maig a la 4a Cloenda de la campanya “Dansa a les escoles”.

 • L’activitat, que arriba a la tercera edició, és la culminació d’una campanya de la inclusió de la dansa d’arrel als centres escolars, no només com a fet folklòric si no com a eina educativa per als mestres.
 • Hi prenen part els alumnes de 1r a 4t dels centres educatius de Blanes, uns 1500 nois i noies. 50 d’aquests són els alumnes del centre d’educació especial ventijol, com a experiència de dansa inclusiva.
 • L’activitat l’organitza i coordina l’esbart Joaquim Ruyra, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes, la Diputació de Girona, el departament de cultura de la Generalitat de Catalunya, l’obra social de la Caixa i el suport de la campanya “diners al carrer” de la CUP Blanes.

Font ESBART JOAQUIM RUYRA

Nota de premsa rebuda el 28/05/2019

Aquest divendres, a partir de les deu del matí, i per quart cop, el passeig de Mar de Blanes s’omplirà dels 1500 balladors i balladores de totes les escoles de Blanes, dels cursos de 1r a 4t d’infantil. La cloenda de la campanya “dansa a les escoles” és la culminació el treball que s’ha dut a terme als centres educatius durant els darrers mesos on s’han treballat danses d’arrel tradicional del patrimoni català.

L’objectiu de la campanya té diversos fronts, per un donar a conèixer un patrimoni i una manera d’entendre la tradició com és la d’arreu dels Països Catalans, a través de les seves danses i melodies més representatives. Però alhora donar tot un seguit de material a mestres i professors per, si ho creuen convenient, utilitzar-ho com a eines pedagògiques, per a psicomotricitat, llenguatge musical, llengua i totes les aplicacions imaginables per a aquest tipus de material

Els centres que hi prenen part són:

 1. Carles Faust,
 2. Sa Forcanera,
 3. Quatre Vents,
 4. Napoleó Soliva,
 5. Pinya de Rosa,
 6. Mossèn Joan Batlle,
 7. Col·legi Cor de Maria
 8. Col·legi Santa Maria
 9. Centre d’Educació Especial Ventijol.

Els nois i noies posaran sobre el passeig davant de centenars de pares, mares i acompanyants, les danses que han compartit enguany, com són “la Bolangera”, “la soliplanta”, “el rotlletó” o bé el “Ball de Nans Vell de la Patum de Berga”, on algunes escoles, fins i tot, estrenaran capgrossos que han elaborat els mateixos nois i noies del centre. També s’inclourà dos fragments del “ball de Morratxes de Blanes”, que ballaran conjuntament totes les escoles.

Pel què fa a la música, serà en directe amb una formació feta expressament per a cada cloenda que s’ha celebrat. Una cobla de petit format de prestigiosos músics del folk, com són:

 • Marcel Casellas (direcció i contrabaix),
 • Carol Duran (violí i veu),
 • Toni Rocosa (clarinet i tenora)
 • Marçal Ramon (acordió diatònic).

El desplegament per a donar cobertura a la campanya i la cloenda és un esforç important per a l’entitat Blanenca, ja que representa mesos de treball elaborant els dossiers i material didàctic per als professors, assistència tècnica i acompanyament. Alhora, per a la cloenda, seran més de 40 monitors de l’esbart els que donaran cobertura als nois i noies, en un espai de més de 2000 m2 on ballaran els 1500 joves.

Una activitat que seria impossible sense la necessària col·laboració i implicació de mestres i personal docent dels centres.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *