Avui acció contra les obres de l’autopista

LA PLATAFORMA ATUREM LA C-32 SEGUEIX AMB ACCIONS A L’ESPERA DEL PRONUNCIAMENT DEL TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA

  • La plataforma Aturem la C-32 realitzara el proper divendres 21 de juny a la tarda, una acció informativa als usuaris de l’autopista a la rotonda de sortida, al terme municipal de Tordera. 
  • Per altra banda, aturem la C-32 ha comunicat l’inici de les obres al TSJC constatant que la constructora esta infringint la suspensió cautelar del primer projecte, que és exactament igual que el segon -i que ara estan executant-, fet que ja ha provocat la tala de 10 hectàrees de bosc.

Imatge AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES

Font ATUREM C32

Comunicat rebut el 19/06/2019

Davant la proximitat de la fi de la concessió de l’autopista C-32, programada pel 31 d’agost del 2021, l’inici de les obres del nou tram fins a Lloret de Mar és l’estratègia trampa perfecte per aconseguir ampliar el pagament de peatges.

Tothom que utilitza aquesta autopista, molts necessàriament a diari, es veuran obligats a seguir pagant per anar des de Blanes cap a qualsevol poble del Maresme, o Barcelona, ¡a la inversa.

Amb l’acte informatiu de divendres, la plataforma Aturem la C-32 vol fer d’altaveu d’aquesta fet, recordant que el cost de l’autopista està amortitzat més de 25 vegades.

A l’hora, es vol fer una crida a l’acció per part de la ciutadania i denunciar la connivència amb que la Generalitat prefereix dir ‘amén’ al modus operandi d’Abertis, enlloc d’apostar per una gestió pública d’aquesta via fins a Blanes.

“Cal informar a la ciutadania que hi ha alternatives viables que suposarien la meitat del cost previst per l’autopista, estimat en 90 milions d’euros i amb un impacte ambiental molt menor” diu Joan Mora, portaveu de la plataforma.

Des del 2015 la plataforma alerta del dany que provocaria aquest allargament fins a Lloret de Mar, la destrucció d’uns paratges molt estimats i freqüentats per la gent que viu en aquesta zona.

L’obra es preveu que afectarà més de 60 hectárees entre els turons de Blanes i Lloret, una zona boscosa amb nombroses rieres, plena de vida on l’inici precipitat de les obres ha començat a provocar els primers estralls a nivell ambiental i paisatgístic.

Tribunals

Per altra banda i paral·lelament a les accions, Aturem la C-32 ha fet actuacions jurídiques per sol·licitar l’aturada immediata de les obres al TSJC.

Els arguments que justifiquen aquesta aturada són que l’execució de les obres actuals han començat en terrenys que estan afectats per la suspensió cautelar feta pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya al juliol del 2017.

El segon projecte que va encarregar la Generalitat, i que ja està executant, té interposat també un recurs que ha estat admès a tramit pel jutjat.

Davant del dany que s’està produint amb les tales d’arbres i destrucció de rieres, que ja afecten a unes 10 hectàrees, s’espera que el TSJC es pronunciï amb caràcter d’urgència abans que segueixi l’avenc d’aquesta destrucció.

És per això, que des de la plataforma ja es va comunicar al jutjat l’inici de les obres que tenen lloc en diferents fronts, i algunes irregularitats detectades que obvien termes que contempla la Declaració d’Impacte Ambiental del projecte.

Esperem que el jutge es manifesti el més aviat possible per no concórrer a afectacions ambientals greus i irregularitats reincidents en el procediment administratiu d’aquest expedient per part del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.


Convocatòria:

L’acció tindrà lloc a la rotonda que connecta el final de l’autopista C-32 amb la carretera Gi-600 a partir de les 18h. de la tarda.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *